2024. április 27., szombat

Novak egy lépésre Edbergtől

Đoković ismét közel a tornagyőzelemhez (Fotó: Beta/AP)

Đoković ismét közel a tornagyőzelemhez (Fotó: Beta/AP)

Novak Đoković tegnap Londonban megnyerte a negyeddöntőt a francia Adrian Mannarino ellen, és ma a döntőért az amerikai Frances Tiafoe és a francia Jeremy Chardy meccsének győztesével játszik. Ez volt Novak pályafutásának 800. ATP-rangú győzelme, és a nyílt korszakban a kilencedik teniszező lett, aki elérte ezt az álomhatárt. Ha a volt világelső ma is nyer, utoléri a 801. győzelmet elért svéd Stefan Edberget, és vasárnap alkalma adódik arra is, hogy egy év elteltével ismét tornát nyerjen.

Novak tegnap gyöngén kezdett, de 1:3-ról könnyen felállt, két breakkel fordította meg az első játszmát, a másodikban pedig újra kétszer nyerte el Mannarino adogatását. A másik ágon Marin Čilić és Nick Kyrgios jutott be az elődöntőbe.

Roger Federer nehezen boldogult az ausztrál Matthew Ebdennel is, de bejutott a hallei elődöntőbe, amelyben ismét alacsonyan rangsorolt teniszező, a héten nagyszerűen teljesítő, 109. helyezett amerikai Denis Kudla következik. Roger tegnap pályafutása 1156. győzelmét aratta, amivel 100 győzelemre közelítette meg az öröklistán fölényesen éllovas egykori hírességet, az amerikai Jimmy Connorst.

A ferganai challengeren Nikola Milojević beverekedte magát az elődöntőbe, míg a budapesti futures tornán Piros Zsombor már döntős. A fiatal magyar ma a döntőben a második helyen kiemelt román Dragos Dimával csatázhat a serlegért.