2024. április 27., szombat

Markáns hidegfront tör be

Mától mintegy 10 fokos lehűlés várható

Északnyugat felől markáns hidegfront éri el térségünket, ennek következtében ma reggel és délelőtt Vajdaság-szerte erőteljes lehűlés és eső várható. A hidrometeorológiai intézet figyelmeztetése szerint helyenként a záporok, zivatarok és viharos szél mellett a jégverés sem zárható ki. A hidegfront hatására tegnaphoz viszonyítva mintegy 10 fokkal hidegebb lesz, így a maximális hőmérséklet sok helyütt a 20 Celsius-fokot sem éri el.

Ma kora délutántól északnyugat felől fokozatosan felszakadozik ugyan a felhőzet, és egyre kevesebb helyen valószínű csapadék, ám a szél többfelé megerősödik, növelve a hidegérzetet. A legalacsonyabb hőmérséklet 17 és 19, a legmagasabb 18 és 21 fok között várható.

Szombaton mérsékelten felhős időre van kilátás, csak helyenként alakulhat ki zápor, de több helyen erős marad a szél. A nappali maximumok 17 és 21 fok között alakulnak. Vasárnap hasonló marad az időjárás. A minimális hőmérséklet 10, a maximális pedig 22 fok lesz.

A frontérzékenyeket és krónikus betegeket, a szív- és érrendszeri rendellenességekkel küzdőket a hirtelen nagy változás kedvezőtlenül befolyásolja majd, emiatt fokozott odafigyelést tanácsol a bioprognózis.