2024. április 26., péntek
Végzős akadémiai hallgatók kiállításán

Újházi Adrienn és Kiss Natália a díjazottak között

Kiss Natália és Újházi Adrienn (balról a harmadik és negyedik) a díjazottak között

Kiss Natália és Újházi Adrienn (balról a harmadik és negyedik) a díjazottak között

Szabó Kornélia, Kiss Natália, Toldi Lénárd, Újházi Adrienn, Argyelán Zita és Csicsevszki Jovan magyar ajkú fiatalok munkáit is láthattuk a végzős akadémiai hallgatók tárlatán, amelyet péntek este nyitottak meg az újvidéki Matica srpska Galériában.
Dr. Tijana Palkovljević Bugarski, a képtár vezetője köszöntő beszédében hangsúlyozta, hogy a Művészeti Akadémiával ebben az évben gyümölcsöző együttműködést sikerült megvalósítani. A képtár lehetőséget adott az akadémia két tanárának, Miloš Vujanović és Predrag Uzelac munkáinak a kiállítására, hiszen ahogy mondta, a Művészeti Akadémia a Matica srpska Galériának nem a vendége, hanem a munkatársa – kreativitást, energiát, fiatalságot visz bele azokba az alkotásokba, amelyeket az intézmény őriz és bemutat. Az igazgatónő elmondta, a kiállítótermeket azért nyitották meg a fiatalok előtt, mert nélkülük és kreativitás nélkül sincs fejlődés, és új ötletek nélkül nincs művészet. Tijana Palkovljević Bugarski megköszönte dr. Siniša Bokannak, a Művészeti Akadémia dékánjának és többi tanárának, valamint az egyetemistáknak, hogy kortárs ötleteket hoztak az intézménybe.
A dékán köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az egyetemisták lehetőséget kaptak arra, hogy bemutassák munkáikat a felújított intézményben, majd átadta a legjobb végzős egyetemi hallgatóknak a díjakat, elismeréseket. Újházi Adrienn érdemelte ki az évi képzőművészeti díjat két kategóriában, a rajz és a festészet kategóriájában, továbbá rajta kívül a magyar ajkú egyetemi hallgatók közül Kiss Natáliát díjazták a grafika kategóriájában. Siniša Bokan dékán a sikeres kreatív, végzős hallgatóknak azt kívánta, hogy tanulmányaikat vagy a mesterfokozaton folytassák, vagy előzőleg külföldön tökéletesítsék.