2024. április 26., péntek

Minőségi gyermekholmi olcsón

Anyukák számára rendeztek vásárt Újvidéken

Immár tizedik alkalommal rendezték meg az Anyukák vásárát szombaton Újvidéken. Nataša Petronijević, a vásár szervezője elmondta, hogy igen nagy volt az érdeklődés az esemény iránt, úgy a kiállítók, mint a látogatók részéről.

Nagy az érdeklődés a használt gyermekruhák iránt (Fehér Ildikó felvétele)

Nagy az érdeklődés a használt gyermekruhák iránt (Fehér Ildikó felvétele)

− Maga a tény, hogy ez már a tizedik vásár, arról tanúskodik, hogy értékes és színvonalas rendezvényről beszélhetünk, amelyre igényt tartanak az újvidéki anyukák. A gyerekek gyorsan kinövik a cuccokat, ezért ez kiváló alkalom arra, hogy az anyukák a még minőségi, csupán párszor használt gyermekruhákat, -cipőket, -játékokat eladják. A vásárló anyukák pedig olcsón hozzájuthatnak a szükséges gyermekgúnyákhoz és egyéb kellékekhez.

A vásár célja nemcsak a kereset, hanem a jó szórakozás, az ismerkedés és az anyukák közti tapasztalatcsere is – mondta Nataša Petronijević. A vásáron mintegy száz kiállító vett részt, az anyukák hajlandóak voltak egymással megosztani a standokat, hogy mindenkinek jusson hely. A stand bérleti díja pedig többszörösen kifizetődik. Aleksandra Banduka a kezdetektől részt vesz az Anyukák vásárán.

− Külföldön már régóta léteznek hasonló események, garázsvásárok, amelyeken az emberek eladják vagy elcserélik használt ruháikat. Örülök, hogy hazánkban is egyre népszerűbbek ezek a programok. Két gyermekem is velem van, ők segítenek az eladásban, közben megtanulják az újrafelhasználás fontosságát is.

A vásárnak humanitárius jellege is van, hiszen minden alkalommal valamelyik intézetnek adományozunk ruhákat. Ez mellett kitűnő a hangulat, és jó a társaság – hangsúlyozta Aleksandra Banduka. A szervezők elmondása szerint 2500-3000 látogatója van minden vásárnak. Használt gyermekholmit 100-200 dinárért is lehet találni. Milošev Virág férjével és három lányukkal érkezett a vásárra.

− Rendszeres látogatói vagyunk az eseménynek, a gyerekek nagyon élvezik. Mindig találunk valami hasznos dolgot. Minőségi ruhákat lehet venni, kevés pénzért, hiszen a boltokban a gyermekcuccok nagyon drágák. A lányok egymástól megöröklik a ruhákat, de azért szükség van némi frissítésre is – mondta Milošev Virág. A vásárt szórakoztató program is kísérte, többek között felléptek a Point dance gyermektánciskola tagjai, a Ritmo latino tánciskola táncosai, az Olee sportklub sportolói, valamint az ISON kórus tagjai is.