2024. április 26., péntek

Ajándékkal tértek haza a legjobbak

A magyarkanizsai kiváló diákokkal ismerkedett a polgármester

Csütörtökön, a vakáció előtti utolsó tanítási napon kellemes meglepetésben volt részük a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola legkiválóbb diákjainak.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

Azokat a tanulókat, akik a 2017/2018-as tanév folyamán jól szerepeltek országos és nemzetközi versenyeken, Fejsztámer Róbert magyarkanizsai polgármester az önkormányzat nevében szerény ajándékkal jutalmazta meg. Elsősorban a dicséreten volt a hangsúly, és tanárok, diákok egyaránt büszkén meséltek az elért eredményekről. A huszonnégy, második–nyolcadik osztályos nebuló mind-mind büszkélkedhet valamilyen nagyszerű eredménnyel. Főleg a magyar, a történelem, a műszaki, a biológia, a matematika és a sport területén tudnak fölmutatni igazán nagyra becsülendő sikert, amit a maguk erejéből és jó tanáraik felkészítésének köszönhetően értek el. Miután mindannyian egyenként beszámoltak arról, hol, milyen versenyen vettek részt, hogy érezték magukat, és mik a terveik, ajándékcsomagot vehettek át, de minden bizonnyal külön öröm lehetett részükre az újbóli elismerés a város első emberétől, aki közvetlen hangvételével és érdeklődéssel fordult a gyerekek felé.

– Nagyon büszke vagyok az intézményünkre, tanárainkra, akik a gyerekekkel foglalkoznak, és természetesen főleg a diákokra, akikben van annyi energia és pluszakarat, hogy ezekre a versenyekre felkészülnek. Éppen arról is beszéltünk, hogy nem mindig az eredmények a fontosak, hanem inkább hogy egyáltalán eljutnak ezekre a versenyekre, és nemcsak helyi és községi versenyekről, hanem országos szintűekről beszélünk. Ez azt jelenti, hogy bennük is megvan az akarat és az energia, nyilván a szülői háttértámogatás is, valamint az útbaigazító tanárok, akik arra törekednek, hogy megfelelő módon felkészítsék őket.

A polgármester kifejtette, a legfontosabb, hogy a diákok próbálják meg megtalálni a helyüket és a jövőképüket itt, Magyarkanizsán. A cél nem az, hogy mindenki itt tanuljon, vagy itt képzelje el a tanulmányait, hanem hogy itt képzelje el a felnőttkori jövőjét, és ebben a közösségben építse föl a családi életét, ebben próbál az önkormányzat segíteni, hogy akárhová is sodorja őket az élet, találjanak vissza a község területére.

Az intézmény igazgatónője, Bíró Edit is kivétel nélkül minden tanulóra büszke.

– Nagyon szerencsések vagyunk az idén, mert nagyon sikeres évet tudhatunk magunk mögött. Rengeteg tanulónk van, akikkel büszkélkedhetünk, hogy országos és nemzetközi versenyekre is kijutottak, ez vonatkozik a tudományokra és a sportra is. Jövőre is számítunk az önkormányzat támogatására, hiszen a tanulók utaztatása ezekre a versenyekre pénzbe kerül, és azt mindig az ő segítségükkel tudtuk megoldani – fejezte ki reményét az igazgatónő.

A huszonnégy kiváló diák az utolsó tanítási napot még büszkébben tudhatta maga mögött, ami inspirálóan hathat a többiekre is.