2021. április 18., vasárnap

Meggyről szólt a hétvége Bácsfeketehegyen

Meglehetősen jól megúszták a kiszámíthatatlan időjárást Bácsfeketehegyen, ahol a hétvégén rendezték meg a mind nevesebb meggynapokat, és ünnepelték a falu napját.

A háromnapos rendezvénysorozatot és a meggynapi mulatságok kezdetét az óvodások karneváli felvonulása jelezte pénteken, este pedig a Soma Színtársulat biztosította a jó hangulatot a Kitty Flynn című krimikomédiával. Szombat reggel még zuhogott az eső, de a műsorok kezdetére derült ég várta a vendégeket. A gyerekek külön programokon vehettek részt, a felnőttek pedig a hagyományos paprikásfőző versenyen.

Csokiszökőkútban készült a csokis meggy (Lakatos János felvétele)
Csokiszökőkútban készült a csokis meggy (Lakatos János felvétele)

Két királyi szakács gyümölcs- és zöldségszobraival ejtette ámulatba az embereket, a szanki vendégek meggybóléját és csokis meggyét pedig ingyen meg lehetett kóstolni. A Hestia Női Egyesület meggyes kalácsait is ingyen lehetett kóstolni, de venni is lehetett belőlük. A nap során kirakodóvásár, élőzene és jó hangulat várta az érdeklődőket. A délutáni művelődési műsor helyszínét az eső miatt meg kellett változtatni, a nyári színpad helyett a színházban tartották meg.

A műsort megtisztelte jelenlétével dr. Szegedi Piroska, Magyarország Szabadkai Főnkonzulátusának konzulja, Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke és Ótott Róbert, az MNT tagja.

A műsort követő utcabálra már az eredeti helyszínen, a nyári színpad előtti téren került sor, és a tűzijáték sem maradt el. Vasárnap ünnepi istentiszteletet tartottak a református templomban, este pedig az óverbászi Vladimir Popović amatőr színtársulat lépett fel a színházban.