2024. március 28., csütörtök

Falunapot ültek Bajsán

Kegyes volt az időjárás a bajsai falunapi mulatság résztvevőihez szombaton, hiszen a tűzoltóotthonban megszervezett díszüléstől az íjászok bemutatójáig, vagyis a program jelentős részében, csak fenyegetődzött az eső. Lackovics Károly, a helyi közösség tanácselnöke elmondta, hogy falu legalább a rendezvény erejéig igyekszik félretenni a problémáit.

A díjazottak: Kókity Attila és Truzsinszki Ilona (középen) a faluvezetéssel (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A díjazottak: Kókity Attila és Truzsinszki Ilona (középen) a faluvezetéssel (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

– Örömmel tölt el bennünket, hogy ezen a napon együtt lehetünk testvértelepüléseink, Tar és a magyarországi Kelebia képviselőivel, valamint Topolya község településeinek képviselőivel, Kislinder Gábor községi elnökkel és munkatársaival, a falunkban működő civil szervezetekkel, valamennyi meghívott vendéggel, illetve a bajsai polgárokkal. Fontos lépés a falu életében az idén, hogy a Tartományi Nagyberuházási Alap és a Mezőgazdasági Fejlesztési Alap támogatásának köszönhetően pontot tehetünk az ivóvízhálózat felújítására.

Régi problémáink ma is időszerűek, az pedig elsősorban a Krivaja patak állapota, illetve a kritikus méreteket öltött elvándorlás – foglalta össze a tanácselnök. Az idén Kókity Attila nemzetközi elismerésre és hírnévre szert tett íjkészítő részesült a falu köszönőlevelében, a Faluplakett díjat pedig Truzsinszki Ilonka vehette át.

A bajsai falunapról bővebben keddi számunkban olvashatnak.