2024. április 27., szombat

Startol a strandszezon Bácskossuthfalván

Három medencével várja vendégeit a Rekreációs Központ

Mától várja kikapcsolódni vágyó vendégeit a bácskossuthfalvi Rekreációs Központ, az új medencékkel a harmadik nyári szezonját kezdi meg a fürdő. Kucor Róbert, a Reki igazgatója kérdésünkre elmondta, hogy a múlt évi utat szeretnék az idén is folytatni, kisebb változásokra számíthatnak csak a vendégek.

– A közepes méretű medence a maga 2 m-es mélységével várja az úszni vágyókat, illetve 130 cm-es mélységű részében azokat, akik, mondjuk, labdázni szeretnének a vízben. A legkisebbek kedvelt helye a gyermekmedence, amelynek a mélysége 50 cm-nél kezdődik, és fokozatosan mélyül 90 cm-ig. A masszázs- és látványtartalommal is felszerelt wellness medencénket a múlt évben adtuk át rendeltetésének, és nagy népszerűségnek örvend. Eredetileg azt gondoltuk, hogy majd az idősebb korosztály számára lesz vonzó, de mint kiderült, a gyerekek is felfedezték maguknak, és nagyon vidám pancsolásoknak volt a helyszíne tavaly – nyilatkozta Kucor Róbert, aki elmondta azt is, hogy a kicsinyeknek trambulinnal is igyekeznek kedveskedni.

– A valamikori olimpiai medence helyén most homokos alapon röplabda- és focipálya várja a sportolni vágyókat. Terveink szerint a jövőben itt további medencéket alakítunk ki. Az év végéig kiderül, hogy milyen lehetőségeink vannak e téren, és hogy egy-két éven belül bővülhet-e majd a kínálatunk. Az elképzelés szerint a valamikor volt olimpiai méretű medence helyére a közepeshez hasonló, 1,3–2 m-es mélységűt tervezünk. Annyit elárulhatok, hogy nem feltétlenül egyenes falazatú lesz, és ezt a medencét képzeltük el inkább labdajátékok és a szórakozás egyéb formái helyszínéül. Ezzel párhuzamosan a már meglevő közepes méretű medencénkben inkább az úszás szerelmesei tudnak majd hódolni kedvenc sportjuknak, tágasabb és nyugodtabb közegben – hallottuk Kucor Róberttől, aki elárulta, hogy folyik a Reki konyhájának a korszerűsítése is, hogy a vonatkozó szabályoknak mindenben megfeleljen. Az eredeti tervekkel ellentétben az idei szezonban még nem lesznek készen a munkálatok, ennek ellenére éhen senkinek sem kell maradnia.

– A fürdőzők az idén is a lacikonyhánkban tudnak majd jóllakni. A hamburger ára 250 dinár, a rostélykolbász 150 dinár, a sima lepény ára 50 dinárnál kezdődik. Az üdítők mellett hideg, friss csapolt sörrel és más italokkal is várják a vendégeket. Ez utóbbi italkínálat érvényes a hétvégi diszkóestekre is. Erre vonatkozóan elsősorban a falubeli szülők részéről érkezett igény, hogy a gyerekeknek ne kelljen más településekre utazniuk.

Augusztus 17-ére nagyszabású bulival készülnek, a helyi közösséggel együttműködve: a 40 éves Beatrice zenekar jubileumi koncertjének a színhelye lesz majd a fürdő.

 – Az időjárási körülményektől függően igyekszünk majd megszervezni a múlt évben is kedvelt esti fürdőt és a fitneszedzéseket is – vázolta a terveket Kucor, végül a belépőjegyekről elmondta, hogy az idén a helybeliek változatlan áron tudnak csobbanni, gyerekeknek 100, felnőtteknek 150 dinárba kerül. A vidékiek esetében van némi változás, a gyerekek 200 dinárt fizetnek az idén, a felnőttek pedig 300-at, az 5 évnél fiatalabbak díjmentesen fürödhetnek ezután is. Az idén a műanyag székeket és napernyőket ingyenesen lehet elfoglalni, illetve a nyugágyak jelképes 50 dinárért lesznek bérelhetők, ennek igényét a pénztárnál lehet jelezni.

A 2017-es úszóvizsga és diplomaosztó egyik pillanata (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

A 2017-es úszóvizsga és diplomaosztó egyik pillanata (Kazinczy Paszterkó Diana felvétele)

Idén is úszásoktatás

Az 5. életévüket betöltött, kezdő és haladó úszók számára az idén is szerveznek nyári intenzív úszásoktatást Bácskossuthfalván, a Rekiben. A foglalkozás 10 órán keresztül zajlik, a 11. óra a szülők részvételével megszervezett hivatalos bemutató, illetve vizsga. Egy óra 45 percig tart, ebből 5 perc játék. A foglalkozások a reggeli óráktól délig, illetve az esti órákig tartanak hétköznaponként. A tanfolyam ára 2000 dinár, ez tartalmazza az aznapi belépőjegyet is. A jelentkezési határidő június 26-a, illetve amíg a létszám be nem telik. Bővebb információ Méhészkei Kiss Nimródnál a 063/36-08-843-as mobil elérhetőségen, illetve Méhészkei Kiss Gizellánál a 063/87-11-206-os telefonszámon kapható.