2024. április 26., péntek

Igazi „koronaékszereket” is láthattunk

Nemzetközi oldtimer-találkozó színhelye volt Szabadka a hétvégén

A nemzetközi oldtimer járművek szabadkai klubjának szervezésében a hétvégén megrendezték a VIII. Nemzetközi Oldtimer-találkozót és -ralit.

A đakovói,1958-as évjáratú Jeep Willy a csodálók célkeresztjében (Paszterkó Erika felvétele)

A đakovói,1958-as évjáratú Jeep Willy a csodálók célkeresztjében (Paszterkó Erika felvétele)

A szerbiai, valamint a környező országokból érkező mintegy ötven oldtimer személyautó kiállításán vehettek részt az érdeklődők. A rendezvény védnöke többek között Szabadka város, valamint a Palics Park Közvállalat. A ritkaságok között szerepelt az Adamkó Rudolf  tulajdonában lévő 1922. évjáratú Buick, az egyedi autók közül egyebek mellett az 1950-es évjáratú Mercedes, egy Volvo és egy  Ford pick up, valamint az 1971-es évjáratú Renault Estafette márkájú oldtimer.

Teufik Isaković, a nemzetközi oldtimer járművek szabadkai klubjának elnöke lapunknak a szombati bemutatón elmondta, hogy nagyon elégedett a látogatottsággal.

– A Harcosok sorakozója lakótelep maga egy kis város, itt rengeteg ember él, és szerencsére csodálatos idő van, ennek köszönhetően nemcsak az oldtimerek szerelmesei nézték meg az akár több évtizedes korú járműcsodákat, hanem a lakók többsége elsétált a kiállításra. Ötven jármű és mintegy nyolcvan résztvevő érkezett a kiállításra. Magyarországról, Horvátországból, Szlovéniából, ugyanakkor Szerbia városaiból is jöttek résztvevők. Nagyon örülök, hogy vendégünk volt Dalibor Ružić, a Szerbiai Történelmi Járművek Szövetségének elnöke, valamint Franc Škrjanec, a Szlovén Szövetség elnöke. Szlovéniából öt Renault 4 jött, Franc Škrjanec a saját Renault 4 autójával érkezett, amellyel megjárta Oroszországot is. Požegából pedig Fiat 750 oldtimerrel érkezett egy család. Az idén több új kiállítónk volt, de természetesen jelen voltak többéves kiállítóink, akik – mondhatni – koronaékszereket mutattak be a nagyközönségnek, gondolok itt többek között a magyarországi kiállítókra, Adamkó Rudolf 1922-es évjáratú Buickjára és más ritkaságokra – mondta Teufik Isaković.

A kiállításon felkerestük a magyarországi kiállítókat, akik a környéken lévő tekepályán relaxáltak.

Adamkó Rudolf gépészmérnököt, az 1922-es évjáratú Buick büszke tulajdonosát felkértük egy rövid beszélgetésre, örömmel el is fogadta, hiszen mint mondta, régi szerelmei a régi egyedi autók. A Buick is már három évtizede a tulajdonában van.

A 94 éves Buickról dióhéjban: fakerék, 64 lóerős motor, 30 liter üzemanyag 100 kilométer távolságon  (Paszterkó Erika felvétele)

A 94 éves Buickról dióhéjban: fakerék, 64 lóerős motor, 30 liter üzemanyag 100 kilométer távolságon (Paszterkó Erika felvétele)

– A Buick 94 éves, ez egy régi szerelem, egészen kiskorom óta vonzódom a régi autók iránt. Édesapám gépészmérnök volt, én is az vagyok, és már kicsi gyermekként is nagyon szerettem és még ma is szeretem az autókat, gépeket. Amíg édesapám élt, közösen javítottuk a Buickot, és tőle örököltem a régi járművek szeretetét is. Az oldtimer autók kiállítására először egy barátommal mentem el, ott figyeltem fel ezekre az autókra. Az autót, amely a kiállítás egyik gyöngyszeme, én szerelem és végzem a karbantartását, órák tízezreit töltöttem a karbantartásával. Budapestről trailerrel szállítottam Szabadkára, ugyanakkor Györgyénbe és Palicsra is ezzel az autóval mentem, mert kisebb távolságok megtétele kifejezetten jót tesz a járműnek, megolajozza a szervezetét. Száz kilométeres távolságra a hatvannégy lóerő megmozgatására több mint 30 liter üzemanyagra van szükség. Ezek az autók műkincsek, akárcsak egy festmény, csak az autónak hangja és  illata van, bele lehet ülni, és mozog vele az ember, ugyanakkor ha meg kell javítani, az is egy kihívás, és óriási boldogság, amikor ismét üzemképes állapotba kerül egy-egy orvoslás után – mondta Adamkó Rudolf.

Mészáros Róbert egy 1950-es évjáratú Ford pickuppal érkezett Magyarországról.

Az 1950-es évjáratú Ford pickup (Paszterkó Erika felvétele)

Az 1950-es évjáratú Ford pickup (Paszterkó Erika felvétele)

– Csaknem tíz éve járok oldtimer-kiállításokra. Az autó a hobbim és a munkám is, mivel autójavítással foglalkozom. Harminc éve oldtimer autók tulajdonosa vagyok. A régi autók iránti vonzalmam sokkal előbb kezdődött, mint hogy lett volna saját autóm, de akkor még nem volt lehetőségem vásárolni saját járművet. Szerencsére mára már több oldtimer boldog tulajdonosa vagyok – mondta Mészáros Róbert.

A tekepályán a harmadik magyarországi oldtimer-kiállító, Tóth Zoltán egy Renault Estafette autóval érkezett, amelyet egy óriási bajusz ékesít.

A magyarországi Tóth Zoltán Renault Estafette-je is csaknem fél évszázados (1971-es évjárat)  (Paszterkó Erika felvétele)

A magyarországi Tóth Zoltán Renault Estafette-je is csaknem fél évszázados (1971-es évjárat) (Paszterkó Erika felvétele)

– Nagyon ritka autóval érkeztem, 1971-es évjáratú Renault Estafette-tel. A környékbeli kiállításokon eggyel sem találkoztam. Huszonhét éve foglalkozom oldtimerekkel, ez alatt az idő alatt tizenegy régi autó került ki a kezem alól, ezek több kiállításon is szerepeltek már – árulta el lapunknak Tóth Zoltán.