2024. április 27., szombat

Hamarosan Starbucks-kávézók Szerbiában is

Közép-Európa legnagyobb étterem-operátora, az AmRest Holding bejelentette: azt tervezi, hogy még az idén Szerbiában is megnyitja az amerikai, seattle-i központú Starbucks nemzetközi kávéházlánc üzleteit.

„Az első szerbiai Starbucks-üzletet Belgrádban nyitjuk meg, ahol nagy hagyománya van a kávézásnak. Az AmRestnek, mint a Sturbucks Coffee vezető operátorának, ez lesz a legújabb piaca” – közölte a cég. Adam Mularuk, az AmRest csoport Starbucks-elnöke azt mondta, nagyon örül, hogy az első belgrádi üzlet megnyitása révén lehetőségük nyílik a szerbiai vendégeknek is felkínálni a „páratlan Starbucks-élményt”.

„Szerbiának gazdag kávézási kultúrája van, örülünk, hogy ennek részévé válhatunk, s hogy a látogatóknak egy olyan helyet kínálhatunk, ahol élvezhetik a minőségi kávét” – nyilatkozta Mularuk.

Az AmRest, amely a tágabb térség első üzletét Prágában nyitotta meg 2008-ban, több mint 300 Starbucks-kávézót üzemeltet Lengyelországban, Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Romániában és Bulgáriában. Az 1971-ben alapított Starbucksnak világszerte mintegy 28 000 üzlete van. Nemcsak különféle kávékat, hanem hideg- és melegszendvicseket, salátákat, péksüteményeket, sőt bögréket és termoszokat is kínál. Könyveket, zenéket és filmeket is árul.