2024. április 26., péntek

Budva eljött Palicsra

A Jelen szálláson megrendezett vacsorán bemutatták Budva nyári kínálatát

Csütörtökön este a Jelen szálláson megrendezett vacsorán bemutatták a sajtó képviselőinek Budva turisztikai kínálatát. Az esemény egy népszerűsítő körútnak volt a része, amelyre Belgrád, Kragujevac és Čačak után került sor Palicson. A sajtó képviselőit és a megjelent vendégeket Mladen Franović, a budvai turisztikai szervezet igazgatója köszöntötte, majd színes zenés programmal kedveskedtek az egybegyűlteknek. A műsor során a fellépők montenegrói népzenéket és táncokat mutattak be.

A vendégek tradicionális montenegrói táncokat láthattak (Fotó: Patyi Szilárd)

A vendégek tradicionális montenegrói táncokat láthattak (Fotó: Patyi Szilárd)

– Szeretném kiemelni, hogy minden évben megrendezzük ezt a népszerűsítő körutat, amelynek az a célja, hogy új piacokat szerezzünk, valamint népszerűsítsük az új kínálatokat és termékeket. Reméljük, hogy egy újabb sikeres turisztikai év áll előttünk – mondta Dragan Kankaraš, Montenegró szerbiai főkonzulja a vacsorán megrendezett sajtótájékoztatón, és hozzátette, hogy idén Budván három nyilvános strandot nyitnak meg.

Mladen Franović a montenegrói tengerparton végbement fejlesztéseket dicsérte, és elmondta, hogy e fejlesztéseknek köszönhetően a strandok sokkal színvonalasabbak.

– Jelentős fejlesztések történtek a közlekedésben. Ennek köszönhetően az autópályák Budva és Szerbia között mindkét irányban járhatóak. A Cetinje–Budva autópálya készen van, és hamarosan készen lesz a Golubovci melletti autóút is, aminek köszönhetően rövidebb idő alatt el lehet majd érni Budváról Podgoricát. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a vajdasági és a szerbiai turisták könnyebben jöhetnek majd el hozzánk – hangsúlyozta Mladen Franović, és elmondta, arra törekszenek, hogy a szállások ára ne emelkedjen és konkurensek maradjanak a környező országok szálláskínálataival szemben.

A palicsi volt a népszerűsítő körút utolsó szerbiai állomása, amely Macedóniában és Bosznia-Hercegovinában folytatódik.