2024. április 26., péntek
Az MTTK HÖK SZERVEZÉSÉBEN

Szabadka főterén olvasnak

A szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Karon ma a hallgatói önkormányzat és a Caritas szervezésében 9 órától 20 hátrányos helyzetű általános iskolás gyerek töltheti a délelőttöt, és különböző, érdekes programokkal várják őket.
– A Népkör fiatal, kezdő táncosai és zenészei egy zenés előadással fognak kedveskedni, de lesz népmese-vetítés, kézműveskedés, népi játékok, valamint közös bábozás Omerović Helénával – nyilatkozta lapunknak Béres Szintia, az MTTK hallgatója, a rendezvény egyik szervezője.
– Ezt követően az Olvasni Jó! flashmobra várunk minden olvasni szerető embert. Szabadka főterén 12 órától leülünk, és együtt olvasunk majd egy órán át. A cél, hogy minél többen leüljenek a kedvenc könyvükkel a térre olvasni. Ezt követően 13 órától az MTTK dísztermében mesemondó versenyt szervezünk. Elsőtől negyedik osztályos diákok jelentkezhettek erre. Összesen 34 jelentkezőnk van, tehát valóban sok diák méretteti meg magát. A zsűri tagjai Hózsa Éva tanárnő, Beke Ottó tanár úr, valamint Zsoldos Búzás Brigitta, az MTTK Ground tagja, valamint gyermekekből álló zsűrink is lesz, akik a szabadkai Széchényi István Általános Iskola felsőbb tagozatos diákjai – tudhattuk meg a szervezőtől.