2024. április 27., szombat
ROLAND GARROS

Folytatás egy még szívósabb spanyollal

A 21 éves mallorcai Jaume Munar sokkal nehezebb ellenfélnek bizonyult Novak Đoković számára, mint azt feltételezni lehetett.

Novak Đoković jó játékost győzött le Jaume Munar személyében (fotó: Beta/AP)

Novak Đoković jó játékost győzött le Jaume Munar személyében (fotó: Beta/AP)

A Roland Garros 2014-es ifitornájának döntőse – Andrej Rubljovtól kapott ki – a volt világelső ellen megmutatta, hogy az előző körben nem véletlenül győzte le a veterán David Ferrert. Képzett, technikás és jól adogató játékosról van szó, aki az első játszmában 2:5-ről tért vissza, viszont nyerni már nem volt képes, mert a döntő pillanatokban Đoković képes volt breakelni, és összességében megérdemelten jutott be a 32 közé. Novak következő ellenfele egy még szívósabb és rutinos játékos, a spanyol Roberto Bautista, akivel a szerb mérlege 6:1. Két éve már játszottak Párizsban, és Novak nyert, legutóbb pedig tavaly Rómában a szerb, a gyönge formája ellenére, két játszmában győzött.

Dušan Lajović meccse a 2. kiemelt német Alexander Zverevvel – az előző napon félbeszakított találkozók folytatása miatt – a tervezettnél később kezdődött. Annak ellenére, hogy az ópázovai már az első játékban elnyerte riválisa kezdőütését, világszenzáció lenne, ha diadalmaskodni is tudott.

Az egyetlen talán váratlan eredmény Tomáš Berdych veresége a francia Jeremy Chardy ellen, noha a cseh az idén átlagon alul szerepel, és veszített már a franciánál gyöngébbek ellen is.

Aleksandra Krunić újabb nagy tornán maradt nyeretlen. A szerbiai teniszezőnő ugyan az első játékban elnyerte a kínai Suhaj Peng adogatását, ennél többre azonban nem tellett. A kínai gyorsan ledolgozta a hátrányt, majd a folytatásban mindkét játszmában még egy-egy breaket jegyzett, és rutinosan lépett tovább. A nőknél nem történt egyetlen új meglepetés sem, az érdeklődés középpontjában pedig Marija Sarapova és Serena Williams voltak. Az orosz a döntő játszmában 0:3-ról fordított a holland Richel Hogenkamp ellen, a volt világelső amerikai pedig a szülés utáni első tétmeccsén ízléstelen kezeslábasban lépett pályára, és csak nagy üggyel-bajjal múlta felül a cseh Kristýna Plíškovát. Serenának a következő körben nagyon nehéz dolga lehet a fürge ausztrál Ashleigh Bartyval.

A vicenzai challengeren Miomir Kecmanović csak egy játékot engedélyezett az uruguayi Martin Cuevasnak, és a negyeddöntőben vagy az olasz Matteo Donattival, vagy pedig a portugál João Dominguesszel találkozik.