2024. április 27., szombat
SZEGED

Bátyi Zoltán fotói

Aki Szegeden jár e napokban, annak a figyelmébe ajánljuk, hogy Bátyi Zoltán író, újságíró és „amatőr fényképkészítő” fákat ábrázoló fotóiból rendeztek kiállítást a szegedi Somogyi könyvtár földszintjéről nyíló Internet-térben. A Föld ékszerei – a fák című kamaratárlat május végéig tekinthető meg.

„A természet ezer csodája közül egyik a fa. Bármilyen hihetetlen, de nincs két egyforma a világon – magyarázta apám még siheder koromban, amikor a Bakony erdőségeit jártuk. Talán ennek a két mondatnak köszönhető, hogy az eltelt évtizedek során mindig különleges figyelemmel szemléltem a Föld e csodás, hol vénséges, ráncos törzsét, hol terebélyesedésre váró koronáját mutató „ékszereit”.

Ezernyi írás került ki időközben a tollam alól, de sajnos soha nem írtam annyit a fákról, mint amennyit megérdemeltek volna. Fotóimmal szeretnék valamennyit pótolni e mulasztásból. Remélve: betonozott-aszfaltozott-díszkövezett világunkban örömmel látja majd a kiállítást megtekintők szeme: ha a fák nem is nőnek az égig, de még itt élnek közöttük. És megérti az agy is: fák nélkül olyan sivár lenne világunk, amelyben ember nem is tudna élni” – ajánlja fotóit az érdeklődőknek az alkotó, Bátyi Zoltán.