2024. április 26., péntek

Informatika szak is nyílik a Bolyaiban

A középiskolai szakokra hétfőig lehet jelentkezni

Az oktatási minisztérium honlapján pénteken reggel jelent meg a középiskolai szakokra való iratkozási pályázat, amely alapján a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium a meglévő képzőművészeti és matematikai szak mellett tehetséggondozó számítástechnikai és informatikai szakot is nyithat szeptembertől, ugyancsak magyar nyelven. A középiskolai szakokra igen rövid jelentkezési határidőt szabott a minisztérium, a végzős nyolcadikos diákok május 11-e és 14-e között adhatják át kérelmüket.
Ez azt jelenti, hogy még szombaton, vasárnap és hétfőn várják a középiskolákban, így a zentai Bolyai gimnáziumban is, a diákok jelentkezését az említett három szakra, köztük az új informatikai tagozatra is. A felvételi vizsgákat a képzőművészeti szakra június 1-jén, 2-án és 3-án, matematikára pedig június 2-án szervezik meg a Bolyaiban. Az informatikai szakirányra jelentkezők június 3-án felvételizhetnek, minden valószínűség szerint Nagybecskereken szervezik meg számukra a felvételit, ahová a Bolyai informatikai szakára jelentkezőket szervezetten kísérik el a gimnázium tanárai. Az informatika szakra jelentkezők számára a Bolyaiban felkészítőt szerveznek május 18–19-én és 25–26-án.
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban megnyíló, nagy érdeklődésre számot tartó új szakkal kapcsolatban tegnap, pénteken szerveztek nyílt napot.