2024. április 27., szombat

Temerini hírek

Pálinkaverseny

Május 9. és 12. között tartják az idei, IX. Vajdasági és a XIX. Temerini Pálinkaversenyt. A helyszín most is az Ifjúsági Otthon. A versenyre a pálinkaminták átvétele szerdán (május 9-én) 10-től 20 óráig, és csütörtökön (május 10-én) 8-tól 12 óráig történik. Az eddigi pálinkaversenyen bírált mintákat és a 2017. év érett pálinkáit várják a verseny szervezői. A benevezési díj mintánként 300 dinár. A pálinkát Temerinben bizottság veszi át, de a Zentai Gazdakörben is átveszik, kódolják és előkészítik a bírálatra. A bírálatot a zentai Szent Miklós Pálinka Lovagrend tagjai végzik.

Góbor Béla felvétele

Góbor Béla felvétele

Bujdosó István (képünkön balról a második) ott volt már az első, 1992-ben megtartott temerini pálinkaversenyen is, amikor még csak tizenegy-néhány italt értékeltek (tavaly pedig csaknem kétszázat). Talán egyedüli versenyző, aki az eddigi, 18 verseny mindegyikén eredményesen részt vett. Versenyzett már Szlovákiában és számos magyarországi helységben is. Tavaly a temerini versenyen aranyérmet kapott a körte- és az almapálinkája, bronzérmet pedig a birsalma- és a vilmoskörtepálinkája. Az idei pálinkaversenyre is benevezett.

Az eredmények az idén is felkerülnek az internetre. Minden versenyzőt, pálinkakedvelőt szeretettel várnak a szervezők.

****

Kolibri Sztár

Kilencedik alkalommal szervezi meg az idén a Kolibri Sztár elnevezésű gyermekfesztivált a Művelődési Központ. 5–15 éves temerini gyermekek jelentkezését várják. Érdeklődni és jelentkezni a Művelődési Központban lehet, a hangpróbát ma és holnap tartják. A legtehetségesebbek továbbjutnak a június 2-ai döntőre. Érdeklődni a Művelődési Központ honlapján lehet: www.kctemerin.org.rs. n G. B.