2024. április 27., szombat

Majálisi mulatságok

Majális Bácsfeketehegyen, Gunarason és Kishegyesen

Bácsfeketehegyen nincs szervezett majálisozás, ellenben majális előestéjén már évek óta közös tábortűzgyújtáson vehetnek részt az érdeklődők. A Feketics Művelődési Egyesület, a bácsfeketehegyi helyi közösség és a Zöld Dombok Polgárok Egyesülete szervezésében az idén is sor került az eseményre, de ezúttal nem a strandon, hanem a nyári színpadnál. Az érdeklődőket kirakodóvásár és élőzene várta, a gyerekeket pedig ugróvár, körhinta, póni és számos édesség. A fiatalok körében igen népszerűnek bizonyult a piactér mellett felállított ördöghinta.

Kishegyesen az idén nem volt szervezett majálisozás, de a helyi közösség megszervezte a babgulyásfőzést. Ez igen népszerű a kishegyesiek körében, épp ezért előre kellett ételjegyet vásárolni. Az életosztásra a labdarúgópályán került sor, ahol értesüléseink szerint 130 adag babot osztottak ki. A helyszínen számítógépről zene szólt, így többen is a helyszínen, a gesztenyefák árnyékában fogyasztották el a hagyományos majálisi babot.

Gunarason az idén először volt közös majálisozás a labdarúgópályán. Az eseményt egy új civil szervezet, az Univerzum Ifjúsági Klub szervezte meg azzal a céllal, hogy az egész család számára tartalmas szórakozást nyújtsanak. A gyerekeknek kreatív foglalkozásokat tartottak, a fiatalokat és a felnőtteket pedig vicces vetélkedők várták, zsákban ugrálás, kötélhúzás, gumidobó, tortaevő és sörivó verseny, valamint sörpong és borpong. A délután folyamán még májusfát is állítottak. A szervezők szerint a rendezvény igen népszerű volt, nemcsak helybeliek vettek rajta részt, hanem sokan érkeztek a szomszédos településekről is. Összesen kb. 300-an fordultak meg a délután során a labdarúgópályán. Az esti koncert is sok fiatalt vonzott, elsőként a szabadkai Uptown együttes lépett fel, majd DJ-k szolgáltattak zenét.

Nyitókép: Tábortűz a nyári színpadnál (Lakatos János felvétele)