2024. április 26., péntek

Györe két győzelme

Györe László hosszú, csaknem négy hónapos nyeretlenségi sorozatának vége szakadt. A zentai teniszező két szép győzelemmel tért vissza a játékhoz, Isztambulban előbb az üzbég Gyenyisz Isztomint, tegnap pedig az olasz Andreas Seppit győzte le – tehát két tapasztalt veteránt –, és holnap az elődöntőért vagy ismét egy veteránnal, az olasz Paolo Lorenzivel, vagy pedig az argentin Marco Trungellitivel mérkőzik meg. Az isztambuli negyeddöntővel Györe megvédte tavalyi pontjait, megindulhat vissza a legjobb száz közé, valamint a Seppi elleni volt a 10. ATP-győzelme.

Győzött az isztambuli 1. fordulóban Dušan Lajović, aki a múlt héten Budapesten döntős brit John Millmant múlta felül, és Viktor Troicki is, aki két és fél hónap után nyert tétmeccset. Lajović a negyeddöntőért a francia Jeremy Chardyval, Troicki pedig a brazil Rogério Dutra Silvával találkozik.

A rabati tornán Aleksandra Krunić három játszmában győzött a spanyol Lara Arruabarrena ellen, a 2. fordulóban pedig újra spanyollal, Sara Sorribesszel találkozott. Krunić ezt a meccset is megnyerte, még könnyebben, mint az előzőt, és a negyeddöntőben várhatóan a szlovén PolonaHercoggal játszik, akitől 2015-ben kétszer kikapott. Ugyanott nagy meglepetés Babos Tímea kudarca a román Alexandra Dulgheruval szemben. A könnyen megnyert első játszma után a magyar a másodikban ledolgozta a 2:5-ös hátrányt, a rövidítésben pedig két meccslabdát hagyott ki. Babos a döntő játszmában 4:2-re vezetett, azután azonban zsinórban háromszor is leadta az adogatást.