2024. április 26., péntek

Temerini hírek

Kolibri Sztár

A temerini Szirmai Károly MME székháza (Góbor Béla felvétele)

A temerini Szirmai Károly MME székháza (Góbor Béla felvétele)

Kilencedik alkalommal szervezi meg az idén a Kolibri Sztár elnevezésű gyermekfesztivált a temerini Művelődési Központ. A már közzétett pályázat alapján 5–15 éves temerini gyermekek jelentkezését várják. A versenyt három kategóriában szervezik. Az első csoportba tartoznak az óvodás korúak 5-től 6 éves korig és az általános iskola első és második osztályosai, a második csoportba tartoznak a harmadiktól az ötödik osztályba járók, míg a harmadik csoportba a hatodiktól a nyolcadik osztályos tanulók. Az előadásra választott dalok lehetnek magyar és szerb nyelvűek. Az énekcsoportok legfeljebb négytagúak lehetnek.

Érdeklődni és jelentkezni a Művelődési Központban lehet, ahol átvehetők és átadhatók a bejelentkezési nyomtatványok is. A hangpróbát május 3-án és 4-én tartják, a pontos időről értesítik a jelentkezőket. Az előadásra kerülő dal zenei alapját USB hanghordozón kell magukkal vinniük az énekeseknek. A legtehetségesebbek továbbjutnak a június 2-ai döntőre, amit a színházteremben tartanak majd meg. A zenei alapok és a jelentkezési lap letölthetők a Művelődési Központ honlapjáról: www.kctemerin.org.rs.

****

Készül a gazdaságfejlesztési stratégia

Megtartotta alakuló és egyben első ülését az önkormányzat 2018–2023. évi gazdaság- és mezőgazdaságfejlesztési stratégiájának kidolgozásával megbízott munkacsoportja. A projektum kidolgozására a község pályázat útján csaknem háromszázezer dináros támogatást nyert a tartománytól, míg a községi költségvetésből 75 ezer dinárral finanszírozzák a fejlesztési stratégia kidolgozását. A dokumentáció a jelenlegi állapotok felmérése alapján határozza meg a gazdaság és a mezőgazdaság fejlesztésének stratégiáját.

Az önkormányzat különösen fontosnak tartja azt, hogy a stratégia kidolgozásába bekapcsolódjanak mindazok a gyakorlati szakemberek, akik ismerik azokat a gondokat, amelyek a temerini község gazdaságában és mezőgazdaságában tapasztalhatók, és segítséget nyújthatnak a regionális és községi fejlesztési ügynökségnek a stratégia kidolgozásában. A munkacsoport munkájában részt vettek a közigazgatási hivatal, az idegenforgalmi szervezet, a nagyobb gazdasági és mezőgazdasági vállalatok, a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat, a Kertbarátkör képviselői.

Az önkormányzat gazdaság- és mezőgazdaságfejlesztési stratégiája olyan folyamatos mechanizmust jelent majd a megadott időszak fejlesztésének nyomon követésére, amely meghatározza mindkét említett terület alapvető célkitűzéseit és stratégiai irányait, meghatározza a helyi önkormányzat szerepét, prioritásait és tevékenységeit annak érdekében, hogy hozzájáruljon a helyi gazdasági, és társadalmi fejlődéshez.

****

Virágpiac

A község legrendezettebb udvara és legrendezettebb helyi közössége kiválasztásának versenye alkalmából, Virágba borul Temerin elnevezéssel, virágpiacot szervez az önkormányzat szombaton, április 28-án, reggel 8-tól 18 óráig a Petőfi Sándor utcai piactéri parkolóhelyen. Akik termékeikkel szeretnének részt venni a virágpiacon, jelentkezhetnek április 26-áig a 021/842-205-ös, vagy a 062/884-15-54-es telefonszámon Milinszki Pethő Gabriellánál. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.