2024. április 27., szombat

Három kerékpárt sorsolnak ki május elsején

Negyvenharmadik alkalommal szervezik meg a Trimbi elnevezésű sportrendezvényt

Május elsején immár negyvenharmadik alkalommal szervezik meg a Trimbi elnevezésű hagyományos sportrendezvényt, tudtuk meg a szerdai eseménybejelentő sajtótájékoztatón a városháza médiaközpontjában. Merima Kulić, a Sport Mindenkinek Városi Sportszövetség főtitkára a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a sportrendezvényen a Szabadka és Palics közötti távot kell megtenniük a résztvevőknek gyalog, kerékpárral vagy görkorcsolyával. A rajtra a Jadran épülete előtt (Raichle Ferenc park 12.) kerül sor 8 és 11 óra között. A cél az FK Palics futballpályájának bejárata előtt lesz kialakítva, ahova a 12 óráig kell megérkezniük a versenyzőknek. A versenyzők csak résztvevői kártyával vehetnek részt a versenyen, amelyet a rajtnál és a célnál is hitelesíteniük kell. A kártya ára 100 dinárba kerül. A kártya tulajdonosai, függetlenül attól, hogy milyen sorrendben érkeztek meg a célba, sorsoláson vesznek rész. A sorsolásra 12 óra 30 perckor kerül sor, ahol három kerékpár talál gazdára. A sorsolás nyertesei mellett a szervezők szimbolikus ajándékkal jutalmazzák a verseny legfiatalabb és legidősebb résztvevőjét. Merima Kulić felhívta a figyelmet arra, hogy a legfiatalabb és legidősebb résztvevőnek önállóan, minden segítség nélkül kell megtennie a versenytávot.

Merima Kulić és Ljubomir Obradović a sajtótájékoztatón (Fotó: Patyi Szilárd)

Merima Kulić és Ljubomir Obradović a sajtótájékoztatón (Fotó: Patyi Szilárd)

– A rendezvény célja, hogy rávegyük Szabadka polgárait, hogy a május elsejei ünnepeket rekreációs tevékenységgel töltsék el – hangsúlyozta Merima Kulić.

Ljubomir Obradović, a sportszövetség szakmunkatárs arra hívta fel a résztvevők figyelmét, hogy mindenki csak egy résztvevői kártyával rendelkezhet.

– Tavaly egy nő két kártyával rendelkezett és mindkettőt kihúztuk a sorsoláson, ezért az eredményt meg kellett semmisítenünk – figyelmeztetett a szakmunkatárs.