2024. április 26., péntek

Vidámpark, állatetetés, vitorlásverseny

Színes programok várják a majálisozókat Palicson

Idén is megrendezik a hagyományos palicsi majálist, amely már szombaton elkezdődik és szerdáig tart. Ez alatt az öt nap alatt számos színes rendezvény várja a kilátogatókat. A hosszú hétvége programjait kedden sajtótájékoztatón ismertették a városháza médiaközpontjában.

Radmila Šakić, a Palics Park Kft. turizmussal megbízott munkatársa elmondta, hogy mind az öt nap alatt kirakodóvásárt tartanak, amelyen ételeteket és italokat, emléktárgyakat lehet majd vásárolni.

A hétvégére megtelik majd a palicsi sétány (Fotó: Gergely Árpád)

A hétvégére megtelik majd a palicsi sétány (Fotó: Gergely Árpád)

– A legtöbb látogatót a vidámpark érdekel, és ez a legnagyobb attrakciónk is, ami 10 ezer négyzetmétert foglal el. Ezzel ez a legnagyobb vidámpark Szerbiában, amelyet az érdeklődők a megszokott helyen találnak meg, a Férfistrandnál lévő parkolóban – mondta el Radmila Šakić.

Ebben az évben több sporteseményre is várják a nézőket és a szurkolókat. Először rendeznek strandröplabda-versenyt a homokos strandon. A versenyre szombaton kerül sor 9 órai kezdettel. Esős idő esetén a versenyt vasárnapra halasztják. Ugyancsak szombaton – 11 és 18 óra között – lehet majd megtekinteni az ultimate frisbee versenyt.

– Fontos felhívni a figyelmet, hogy a várható nagy forgalom miatt a Hegedűs József utcában, a Spliti fasoron és a Penavin Olga utcában forgalomkorlátozás lesz. Ezeket az utcákat csak jeggyel lehet majd igénybe venni, amelyeket a Palics Park Kft. épületében lehet kapni. Azok részére, akik nem rendelkeznek jeggyel, a Prezident Hotel mögött és a Halász utcában parkolókat alakítottunk ki, amelyek 7 órától 20 óráig lesznek nyitva. A személygépkocsik 200 dinárért, a buszok 500 dinárért vehetik igénybe ezeket a parkolókat – tájékoztatta a közlekedésben résztvevőket Radmila Šakić, majd hozzátette, hogy az érdeklődők és a turisták további információkat a Palics Park Kft. információs pultjánál kaphatnak, amely a Nagyterasznál lesz felállítva.

Igor Šimunović, Vesna Davidović, Radmila Šakić és Marko Miličević (Fotó: Gergely Árpád)

Igor Šimunović, Vesna Davidović, Radmila Šakić és Marko Miličević (Fotó: Gergely Árpád)

Marko Miličević a majális alatt megrendezésre kerülő koncerteket ismertette. Vasárnap 20.30 órai kezdettel a Viva Vox kórus tart koncertet, míg hétfőn szintén 20.30-kor Saša Matić lép fel. A jegyek ára koncertenként 800 dinár, mindkét koncertre pedig 1200 dinár, míg a VIP jegyek, amelyek 4 fő részére szólnak, 6000 dinárért kaphatóak.

– A palicsi állatkert az ünnepek alatt 8 órától 20 óráig tart nyitva. A jegyek ára felnőtteknek a megszokott 250 dinár lesz, míg a gyermekeknek 7 éves korig a belépés ingyenes. Az előző években a legnagyobb érdeklődést kiváltó rendezvényünk az állatetetés volt. Így idén is, biztosítjuk az állatetetést mind az öt napon állatfajonként egyórás időtartamra. A beosztások ki lesznek függesztve, mind a bejáratnál, mind az állatkert több pontján – mondta Vesna Davidović, a Palicsi Állatkert oktatási koordinátora, és hozzátette, hogy főleg a gyermekek számára készültek színes programokkal.

Az állatetetés mellett szombaton 11-kor az állatkert szökőkútjánál a szabadkai Gyermekszínház színészei a Csipkerózsika című mesét szerb nyelven adják elő, míg vasárnap 11-órakor ugyanezt az előadást magyar nyelven tekinthetik meg az érdeklődők. Kedden és szerdán 12 és 16 óra között kvízjátékokat rendeznek a kicsik számára, amelyeken ajándékokat nyerhetnek.

Igor Šimunović, a SEEOOC (South East European Open Optimist Cup) titkára elmondta, hogy kedden országos vitorlásversenyt tartanak a Palicsi-tavon, amelyre mintegy száz versenyzőt várnak.