2024. április 26., péntek

Nem baleset volt, hanem gyilkosság?

Ma délután Muzslyán eltemették a helybeli Barna Ilonkát (73), akinek összeégett holttestét csütörtökön találtak meg, a Magyar Kommün 65. alatti családi házában, ahol egyedül élt.

Hétfőn még a rendőrség őrizte a helyszínt (Fotó: Kecskés István)

Hétfőn még a rendőrség őrizte a helyszínt (Fotó: Kecskés István)

A kezdeti jelek szerencsétlenségre (áramütésre, tűzesetre) utaltak, de egyre több a gyanús körülmény, ami miatt fennáll a gyilkosság gyanúja. Hivatalos rendőri közlemény az esetről még nincs.
Az asszony testén égési sebek voltak, elégett a tv-készülék, égési nyomok voltak a padlón és a villanyhálózat egy részén is. A szomszédságban élők nem észleltek semmi rendkívülit, ami az esethez köthető lenne.
A szerencsétlenségre utaló jelek ellenére a rendőrség egészen máig őrizte a házat, illetve az esetleges bűncselekménynek a nyomait. Az asszony holttestét a lánya találta meg, a kiérkező mentők pedig már csak a halál beálltát tudták megállapítani.
A halál okának a megállapítása végett az áldozat holttestét bonctani vizsgálatra vitték, melynek eredményét holnapra várják. Nem hivatalos értesüléseink szerint az ügyben kihallgatták a család több tagját is.