2024. április 26., péntek

Pályázati lehetőségek kulturális tevékenységekre

Bemutatták a Szabadka – interkulturális európai város elnevezésű projektet

Az EU és az Európa Tanács Interkulturális városok európai hálózata elnevezésű programjának keretében került sor kedden a szabadkai városházán a Szabadka – interkulturális európai város című projekt bemutatására. A Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság által finanszírozott projekt célja Szabadka város kulturális aktivitásainak ismertetése és fejlesztése.

A szeminárium jelentőségéről Stanka Parać Damjanović, a szabadkai Helyi Demokráciáért Központ igazgatója nyilatkozott a sajtó képviselőinek.

(Fotó: Paszterkó Erika)

(Fotó: Paszterkó Erika)

– A Szabadka – interkulturális európai város elnevezésű projekt keretében megszervezett szeminárium fő célja egy hálózat kiépítése az európai városokkal a jó helyi igazgatás gyakorlatának fejlesztése érdekében. A szemináriumon részt vett Irena Gudikova, az Európa Tanács kultúrával megbízott részlegének programigazgatója, akárcsak az interkulturális városok program képviselői. A szeminárium második részében a város kulturális intézményeinek képviselőit tájékoztattuk a helyi kulturális tartalmak fejlesztésével kapcsolatos pályázási lehetőségekről az Európai Unióban. Az EU a 2018. évet a kulturális örökség évének kiáltotta, ezáltal több kulturális rendezvény is támogatást élvez – mondta Stanka Parać Damjanović.

A szemináriumon Nikoleta Mancini, az olasz Reggio Emilia városi tanácsának nemzetközi projektekkel megbízott tagja az európai városok hálózatának keretében megvalósított nemzetközi tevékenységekről tartott bemutatót.