2024. április 27., szombat

Testmozgással az egészségért

Adán tizedik alkalommal tartották meg a tavaszi sportnapot

A Pilates-Relaks Sportegyesület szombaton immár tizedik alkalommal szervezte meg sikeresen az Adai Tavaszi Sportnapot, amelyen különféle fitneszfoglalkozások várták a mozgásra vágyó gyerekeket és felnőtteket a Műszaki Iskola sportcsarnokában.

Gymstick muscle a sportnapon (Csincsik Zsolt felvétele)

Gymstick muscle a sportnapon (Csincsik Zsolt felvétele)

A Tegyél egy lépést az egészségedért! mottóval meghirdetett rendezvényt Horvát Éva, az sportegyesület elnöke nyitotta meg, aki kiemelte: szeretné, ha az emberek felismernék, hogy a testmozgás igazi orvosság.

A megnyitó után 9 és 16 óra között a sportnap résztvevői Lőrik Andrea vezetésével kangoo jump foglalkozáson vehettek részt, majd crossfit következett Rákos Zsuzsa és Kalmár Zoltán irányításával, illetve Simon Eleonóra vezetésével gymstick muscle, Nagy Némedi Kata irányításával pedig dinamikus jóga várta őket. Ezután Lőrik Andrea vezetésével ismét kangoo jump foglalkozáson vehettek részt az érdeklődők, akik utána Nagy Virginie és Horvát Éva vezetésével pilatesz-mozgásformákat végezhettek, végül a Törtei László által irányított zumba fitness foglalkozással zárhatták a rendezvényt. A sportnapot az adai The E Squad tánccsoport bemutatója tette színesebbé, valamint a Vöröskereszt helyi csapata, amelynek tagjai különféle egészségügyi méréseket végeztek és életmód-tanácsadást tartottak. A rendezvényen emellett ünnepélyesen átadták az adai középiskolásoknak Én és a sport elnevezéssel meghirdetett irodalmi, képzőművészeti és fotópályázat díjait. A diákokat, illetve az osztályaikat sportszerekkel jutalmazták meg a szervezők.

A tizedik alkalommal megtartott sportnap alkalmával Horvát Éva, a Pilates-Relaks Sportegyesület elnöke elmondta, hogy 2009 óta azzal a céllal szervezi meg a sportnapot, hogy népszerűsítse az egészséges életmódot, a sportszellemet, valamint a fiatalokat és a nőket megismertesse a rekreációs sporttal. Kiemelte, hogy a foglalkozásokon ingyenesen vehetnek részt a látogatók, akik közül ha már néhány emberben tudatosul, hogy milyen fontos a rendszeres testmozgás, akkor megérte megtartani a rendezvényt.

– A rendezvénynek mindig az volt a mottója: Tegyél egy lépést az egészségedért! Ez egy felhívás minden emberhez, a legkisebbektől a felnőttekig, hogy megtanulják és felismerjék a rendszeres testmozgás jelentőségét, majd ebben a szellemben nevelkedjenek és éljenek. Minden szülőnek javaslom, hogy küldje sportolni a gyerekét, aki ezáltal rendszeresen mozoghat, rendszerességet tanul, és kitartóvá válik. Nagyon fontos, hogy a gyerekek megtanulják, hogy a versenyeredménynél fontosabb a mozgás, hiszen a sportolással hosszú távon szolgáljuk az egészségünket – közölte Horvát Éva.