2024. április 27., szombat
SZENTTAMÁS

Lábon lőtte a rendőr az erőszakoskodót

Szombaton este családon belüli erőszak miatt riasztották a szenttamási rendőrséget. A járőrök azonnal a helyszínre érkeztek, ekkor az erőszakoskodó késsel rájuk támadt. Az egyik rendőr önvédelemből lábon lőtte a férfit.
Nem hivatalos információk szerint S. S. (1999-ben született) férfi késsel támadt az apjára és nagynénjére azzal a szándékkal, hogy megölje őket. Mindkettőjüknek valahogy sikerült kimenekülni a házból, elrejtőztek, és hívták a rendőrséget, és a belügyi szervek azonnal az incidens helyszínére érkeztek. Amikor a járőrök bementek J. S. családi házába, a támadó késsel rájuk rontott, és ekkor az egyik rendőr önvédelemből lábon lőtte. Ilyen módon ártalmatlanná tette a támadót, majd azonnal lefegyverezték és letartóztatták. Közben megérkeztek a mentősök, és a sebesült férfit az újvidéki kórházba szállították. Még aznap este S. S.-t rendőri kísérettel visszahozták a szenttamási rendőrségre, és kihallgatták. Közben az apa (J. S.) és a nagynéni (O. T.) vallomást tett. Mint kiderült, S. S.-nek nem ez volt az első ilyen támadása, 10 nappal ezelőtt ugyanis már megtámadta az apját.
A rendőr, aki a beavatkozás során teljesítette kötelességét, védte a saját és a veszélyeztetett polgárok életét, könnyebb testi sérülést okozott a bántalmazónak, mivel úgy lőtt, hogy a támadó ne sérüljön súlyosan.