2024. április 27., szombat

Emlékérem a legjobb diákoknak

Az adai és a szarvasi középiskolás diákok emlékérmet készítettek a Határtalanul! program révén
Fotó: Csincsik Zsolt

Fotó: Csincsik Zsolt

A szarvasi Székely Mihály Szakképző Iskola és az adai Műszaki Iskola az anyaországi Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával negyedik alkalommal bonyolított le a Határtalanul! programban közös projektumot, amely pénteken zárult Adán. A Szarvason és Adán zajlott projektumban 28-28 adai és szarvasi diák vett részt 3-3 tanár kíséretében, akik öt-öt napot vendégeskedtek egymásnál. Az elmúlt években a Határtalanul! programban a diákok készítettek már közösen utcai padokat, szelektív hulladékgyűjtőt és blogot is. Fabóné Vereb Éva szarvasi matematika–informatika tanár elmondta, hogy ezúttal egy emlékérmet terveztek és készítettek el:

– A Gyulai Szakképzési Centrum Székely Mihály Szakképző Iskolája negyedik éve vesz részt az adai Műszaki Iskolával a Határtalanul! programban. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekek megismerjék a határon túli magyarokat. Én már második alkalommal járok itt, Adán, ahol mindig nagy szeretettel fogadnak az iskolában. Az idei évben egy olyan osztállyal pályáztuk meg ezt a lehetőséget, amelyben három szakmacsoport van, informatikus, kereskedő és ügyviteles tanulók. A három szakmacsoport és az adai Műszaki Iskola tanulói a projektum keretében közösen egy emlékérmet készítettek, amelyet ebben az évben, illetve öt éven keresztül a legjobb Határtalan!-os diákok kapnak meg a gyerekek és a tanárok közös szavazata alapján kapják – közölte Fabóné Vereb Éva, aki a Határtalanul! program jelentőségét hangsúlyozva kiemelte: a résztvevők között életre szóló barátságok szövődnek, valamint a szarvasi szakképző iskola fontosnak tartja, hogy ezek a kapcsolatok az anyaországi és a határon túli magyarok között folyamatosan működjenek.

Az első alkalommal kiosztott emlékérmet Molnár Dárió és Pál Attila (Ada), valamint Csik Krisztina és Szurovecz Dániel (Szarvas) érdemelte ki.