2024. április 27., szombat
SPORTHÍREK

Két visszavágás

TENISZ

Olga Danilović két isztambuli meccse is visszavágással ért véget. A 17 éves szerb teniszezőnő előbb legyőzte a török Pemra Özgent, és feledtette a két évvel ezelőtti vereséget, a negyeddöntőben viszont Olgának az üzbég Szabina Saripova vágott vissza a Fed-kupában februárban elszenvedett váratlan kudarcért. Danilović így is mintegy 15 helyet javított a ranglistán.

KOSÁRLABDA – NBA

Jokićék búcsúztak

Véget ért az NBA alapszakasza, vagyis kialakult a nyugati és keleti főcsoport rájátszásának mezőnye. Az utolsó nap legizgalmasabb kérdése az volt, hogy a Nikola Jokić fémjelezte Denver képes-e megverni a közvetlen rivális Minnesotát, és így megkaparintani a nyugat 8. pozícióját. A szerb center jegyében telt meccs (35 pont, 10 lepattanó) hosszabbításba futott, amelyet végül a hazaiak bírtak jobban idegekkel (101:101, h. u. 112:106).

Rájátszáscsapatok, kelet: Toronto, Boston, Philadelphia, Cleveland, Indiana, Miami, Milwaukee, Washington. Nyugat: Houston, Golden State, Portland, Oklahoma, Utah, New Orleans, San Antonio, Minnesota. @sz = ap

RÖPLABDA

Szerbia hagyományos éremesélyes

Szerbia és Magyarország is érdekelt a ma Bulgáriában kezdődő első U17-es női röplabda-Európa-bajnokságon. A múltban ez a mezőny az U18-ban vagy pedig serdülő néven futott, s a legutóbbi öt esetben Szerbia rendre a legjobb négy között végzett, háromszor pedig dobogós is volt, és most is éremesélyesnek számít. A tavaly 4. helyezett Szerbia ma a bronzot védő Fehéroroszországgal kezd az A csoportban, majd sorrendben Szlovénia, a címvédő Oroszország, Magyarország és Bulgária a riválisok. Magyarország első ellenfele Szlovénia, majd Bulgária, Fehéroroszország, Szerbia és Oroszország következnek. A B csoportban Németország–Hollandia, Törökország–Ukrajna és Olaszország–Románia mérkőzésekkel indul az Eb (az olaszok az ezüstöt védik).