2024. április 27., szombat

Területrendezési tervek a képviselő-testület előtt

A területrendezési és lakhatási tanács tagjai tegnap szavazattöbbséggel elfogadták a legújabb, városi telkek rendezését előirányozó terveket, és benyújtották a képviselő-testületnek megvitatásra.

Fotó: Dávid Csilla

Fotó: Dávid Csilla

Az elfogadott tervek között szerepel Pétervárad IX. kerületének a részletes rendezése, Veterniken a Knini utcától nyugatra elterülő rész átalakítása, lakóépületek építése érdekében, valamint a kátyi ipari negyed részletes átrendezése az IB-12 jelzésű közút mellett.

A tegnapi ülésen a szavazatok többségével elfogadták Kiszács egyes részeinek átalakítására vonatkozó tervjavaslatot is, ott irodaházakból álló negyedet alakítanak majd ki. Piros egyes részeit annak érdekében rendezik majd át, hogy itt is családi házakat vagy épületeket lehessen építeni. Újvidék északi részén az M-7-es és az E-75-ös utak mellett elterülő városrész területrendezési tervét módosították, valamint részletes területrendezési tervet dolgoztak ki a város központi részének (Rotkvarija) a rendezése érdekében is, ahol lakóépületeket és parkot alakítanak majd ki. Változott az eddigi területrendezési terv az Európa sugárúttól délnyugatra elterülő városrészre vonatkozóan is, ide is többemeletes épületek megépítését helyezték kilátásba.

Péterváradon a Trandzsamenten tematikus park kialakítását szeretnék megvalósítani, ezért módosították az erre a részre vonatkozó területrendezési tervet. Módosították a Bulevar III. (Hilandar utca 3.) területrendezési tervét, és új részletes rendezési tervet ajánlottak Adice városrész jövőbeni kialakításáról.

A tegnapi ülésen a területrendezési és lakhatási tanács tagjai elfogadták a Városi Lakhatási Ügynökség 2017-es évre vonatkozó jelentését.

Az elfogadott területrendezési, illetve módosítási tervekről az újvidéki honatyák pénteken, április 13-án döntenek a képviselő-testületi ülésen.