2024. április 27., szombat

Emberségből a nők jelesre vizsgáztak

Kulturális műsor keretében került sor kedd este a palicsi Vigadóban a Szabadka és Palics kincsei nyomában elnevezésű rendezvénysorozat záróműsorára, amelynek során öt darab, palicsi és szabadkai motívumokkal díszített, több mint egyméteres tojás talált gazdára. Kulturális és turisztikai vonzata mellett a rendezvénysorozatnak jelentős humanitárius jellege volt. Négy tojás ahhoz a négy személyhez került, akik a legnagyobb összeget fizették be a Milica Oklobdžija nevére nyitott számlára. A tízéves szabadkai kislány cisztás fibrózisban szenved, és egy speciális mellényre van szüksége.

(Fotó: Gergely Árpád)

(Fotó: Gergely Árpád)

Olivera Imbronović, a palicsi Prezident Szálloda igazgatónőjének, a projektum koordinátorának elmondása szerint Milica részére 310 463 dinár és 205 euró gyűlt össze. A négy legnagyobb összeg adományozója dr. Branka Ivošević, a Kuća zdravlja keretében működő Perfect Vision szemészeti központ vezetője, Maja Zakarija, egy egészségturizmussal foglalkozó utazási iroda tulajdonosnője, Halász Katalin, a Kety fitness vezetője, és Tamara Božić.

– Az orvosoknak kell példát mutatniuk emberségből. Jó lenne, ha mindenki, akinek lehetősége van rá, segítene, mert hozzájárulásával megkönnyíthetné valakinek az életét – mondta dr. Branka Ivošević az eredményhirdetésen.

A mintegy ötszáz kéz munkájának nyomát magukon viselő óriástojásokat a Gergely-naptár szerinti húsvétkor a város különböző helyszínein csodálhatták meg az érdeklődők. A rendezvénysorozat pravoszláv húsvétkor a Palicsi húsvét 2018 című programmal folytatódott Palicson.

– A rendezvényen Palics és Szabadka turisztikai jellegzetességeinek bemutatása mellett hirdettük ki a négy darab palicsi és szabadkai motívumokkal díszített, óriási színes tojás licitációját. Az ötödik húsvéti tojást a rendezvénysorozat alatt nyújtott támogatásért és segítségért a Masterplastnak adományozzuk. A nők jelesre vizsgáztak, ugyanis Milicának a négy legnagyobb összeget adományozó személyek hölgyek – mondta Olivera Imbronović.

A mellény ára 1,3 millió dinár. Tekintettel arra, hogy még mindig egymillió dinár hiányzik a megvásárlásához, a humanitárius akciót meghosszabbították. Mindazok, akik segíteni szeretnének Milicának, június 21-éig befizethetik adományaikat a Milica Oklobdžija nevére nyitott 275-0016218800845-16-os számlára, s bár festett tojásra immár nem számíthatnak, még mindig jelesre vizsgázhatnak emberségből.