2024. április 27., szombat

Bérmálkozás Temerinben

A szokásostól eltérően 11 órakor kezdődött a vasárnapi nagymise Temerinben, amelyen az általános iskola hittanra járó 51 nyolcadikos diákja részesült a keresztény nagykorúság szentségében.

Huszonhat lány és huszonöt fiú bérmálkozott vasárnap Temerinben (Góbor Béla felvétele)

Huszonhat lány és huszonöt fiú bérmálkozott vasárnap Temerinben (Góbor Béla felvétele)

Ft. Szungyi László főesperes plébános a plébánia bejáratánál fogadta az újvidéki bérmálásokról érkező dr. Pénzes János szabadkai püspökatyát, akinek minden bizonnyal ez volt az utolsó bérmálása Temerinben, mivel, mint bejelentette, az idén augusztusban betölti a 75. életévét és az egyházi előírások szerint nyugdíjba vonul. Az új püspök kinevezése és szolgálatba lépése azonban eltarthat akár másfél évig is. A szabadkai püspököt elkísérte Mirko Štefković c. apát, a püspökség titkára.

Az ünnepi szentmisén a püspök atyát a hívőközösség nevében Burány Árpád köszöntötte, a bérmálkozók pedig virágcsokorral kedveskedtek neki. A bérmálkozók felkészítéséről László atya irányításával az iskolai és a családi hitoktatók gondoskodtak. A diákok a bérmálás előtti héten a hitoktatók és László atya előtt számot adtak hitbeli tudásukról. A szentmise végén László atya köszönetet mondott a bérmálkozóknak, hogy felkészültek a keresztény nagykorúságra, a szülőknek, bérmaszülőknek és mindazoknak, akik vállalták a felkészítés feladatát, nem utolsósorban pedig a püspök úrnak, aki kiosztotta a bérmálás szentségét.