2024. március 28., csütörtök

A tartományi kormányfő Dubajban bemutatta Vajdaság gazdasági lehetőségeit

Mohammed bin Rásid Ál Maktúm sejk, az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnöke és alelnöke meghívására Igor Mirović tartományi kormányfő is részt vesz Dubajban a cégvezetők, vállalkozók, regionális és nemzetközi befektetők háromnapos, hagyományos világfórumán, melynek témája az idén a fejlett és növekvő piacok összekapcsolása.

A 140 ország képviselőit vendégül látó rendezvényen Mirović külön megbeszélést folytatott Szultán bin Szaíd Ál Manszúri gazdasági miniszterrel az Egyesült Arab Emírségek vállalatainak a közlekedés és a szállítás területén lehetséges vajdasági beruházásairól. Arra biztatta az Emírségek befektetőit, hogy jöjjenek Vajdaságba, mert, mint mondta, Szerbia ma „a gazdasági stabilitás és növekedés országa”.

A beruházási fórumon ezúttal is odaítélték a legjobb közép- és kelet-európai, valamint törökországi befektetésért járó díjat a legsikeresebb regionális ügynökségnek. Ezt a jelentős elismerést 2017-re a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség kapta a Continental cég Újvidékre érkezéséért – közölte a tartományi kormány sajtóirodája.