2024. április 27., szombat

Ismét országos bajnokok az adai lányok

Az adai Cseh Károly iskola csapata megvédte bajnoki címét
Az adai csapat Nagypál Tiborral és Sípos Oszkárral (Csincsik Zsolt felvétele)

Az adai csapat Nagypál Tiborral és Sípos Oszkárral (Csincsik Zsolt felvétele)

Március derekán Leskovacon tartották meg az országos kézilabda-iskolabajnokság nyolcas döntőjét, amelyen az adai Cseh Károly Általános Iskola fiúcsapata a 6. helyen végzett, a lánycsapat a tavalyi évhez hasonlóan ismét országos bajnok lett. Az adai lányok könnyedén és magabiztosan védték meg az országos bajnoki címet Sípos Oszkár és Nagypál Tibor testnevelő tanár vezetésével.

Nagyon elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Titkon számoltam azzal, hogy megvédjük a tavaly megszerzett bajnoki címet, és ez, hála istennek, sikerült is. A lányok kiváló teljesítményt nyújtottak, és mindent megtettek a győzelemért – magyarázta Sípos, aki a kispadon a vezetőedző szerepét látta el. – Az idei torna nem volt olyan nehéz, mint a tavalyi. A döntő mérkőzésen 6:2-re vezettünk az első félidő közepéig, utána kicsit gyöngült a teljesítményünk, de a lányok végig vezettek, és sikerült megszerezni a győzelmet. A sikerben nagy szerepe van Rákos Zsuzsa edzőnek, aki a Halász József Kézilabdaklubban foglalkozik a lányokkal, nagyon szépen felkészítette őket, és nagyon jól együttműködött az iskolával és velünk is. A fiúk két nappal a lányok előtt vettek részt a döntő tornán, az ő hatodik helyezésük is szép eredmény, mivel az iskola fiúcsapatának hosszú idő után sikerült újra kijutnia a köztársasági versenyre – közölte a testnevelő tanár

A VIII. osztályos Vastag Tekla balszélsőként lépett pályára az országos bajnokságon, ahol elmondása szerint a csoportkörben viszonylag könnyedén nyertek a bori és a vranjei csapat ellen, valamint a döntőben is könnyebb dolguk volt:

Az elmúlt évhez hasonlóan az idén is a sopoti csapattal játszottunk a döntőben, és ugyanannyi lett az eredmény, mint tavaly, 14:12-re nyertünk. Jól teljesített a csapat a tornán, és elégedett vagyok a bajnoki címmel. Megküzdöttünk érte, és számítottunk rá, mivel tavaly ugyanezzel a csapattal bajnokok lettünk, ezért valószínű volt, hogy az idén is nyerünk – mondta Tekla.

A lánycsapat tagjai: Fehér Ivonn, Vastag Tekla, Szügyi Csenge, Koós Kata, Kovács Flóra, Túri Marianna, Süveg Nikoletta, Gordos Ágnes, Jovana Mrkšić, Cvitkó Anna, Kozma Tamara.