2024. április 26., péntek

Színes tojás jótékonyságért

A városháza médiaközpontjában szerdán megtartott sajtótájékoztatón a Szabadka és Palics turisztikai kincsei nyomában jótékonysági idegenforgalmi rendezvényt ismertették a szervezők. A szervezők képviseletében a sajtótájékoztatón Olivera Imbronović, a palicsi Prezident szálloda igazgatónője, Dalibor Sekulić, az Elitte Palics igazgatója és Siniša Grubanov, a Masterplast gyártási igazgatója voltak jelen.

Siniša Grubanov, Dalibor Sekulić és Olivera Imbronović a sajtótájékoztatón (Fotó: Paszterkó Erika)

Siniša Grubanov, Dalibor Sekulić és Olivera Imbronović a sajtótájékoztatón (Fotó: Paszterkó Erika)

Olivera Imbronović elmondta, hogy az akcióban a tízéves szabadkai Milica Oklobdžija cisztás fibrózisos tüneteinek enyhítésére szolgáló kompressziós mellény vásárlásában szeretnének segíteni. A mellény ára 1,3 millió dinár. Mindenki, aki segíteni szeretne, adományát befizetheti a kislány nevére nyitott 275-0016218800845-16-os számlára.

A Masterplast tavaly egy, az idén pedig négy Szabadka és Palics motívumaival díszített 1,25 méter magas tojást ajánlott fel, amelyeknek az értékesítéséből származó összeget a kislány megsegítésére fordítják. Az óriástojások ma, csütörtökön 18-tól 20 óráig a városháza előcsarnokában lesznek kiállítva, szombaton 11-től 13-ig pedig a város különböző helyszínein – a Ravelban, a Városi Múzeumban, a Klein House-ban, a Pátria szállóban és a városháza alatti ajándékboltban – nézhetik meg őket az érdeklődők, ahol tojásfestő foglalkozásokra is sor kerül. Mindazok, akik szombaton 11 és 13 között az adott helyszíneken felmutatják a Milica számlájára befizetett csekket, kapnak egy itt készült húsvéti tojást.