2024. április 26., péntek
RÖPLABDA

Csúcsrangadó a döntőben

A Novi Pazar csapata szoros meccsen nyerni tudott Szabadkán a Spartacus ellen a Szuperliga rájátszása elődöntőjének harmadik meccsén is, így a férfimezőnyben csúcsrangadóval, a Vojvodina–Novi Pazar párharc három győzelemig tartó sorozatával ér véget az idény. Az első meccset április 5-én Újvidéken, a címvédő otthonában rendezik meg. Egy nappal korábban rajtol a női döntő, amelyben a címvédő Vizura és C. zvezdával vív meg.

Szabadka: Spartacus–Novi Pazar 2:3 (19:25, 22:25, 30:28, 25:23, 13:15)

Sétaerdei sportcsarnok, 400 néző, vezette: Popović (Karlóca), Simić (Obrenovac).

Spartacus: Milović (libero), Arsenoski 3, Jungić 14, Veselinović 7, Peić (libero), Seizović, Eremić 15, Kovačević 9, Rajković 1, Kecman 2, Tumbas 11, Sinđelić 2.

Novi Pazar: Vukašinović 13, Sretenović, Polomac 14, Daca 9, Bekrić, Zuković (libero), Božović, Radosavljević 11, Simić, Vilimanović, Prušević, Hamzagić 27.

A szabadkai publikum fantasztikus hangulatú, magas színvonalú mérkőzést láthatott, melyen a rutinosabb vendégek egy árnyalattal, főként a pontgyáros Hamzagićnak köszönhetően, jobbnak bizonyultak az idény egyik legjobb játékát nyújtó Spartacusnál. Az első játszmában 9:9-ig, a másodikban 22:22-ig tartották a lépést a hazaiak a vendégekkel, a végjátékban azonban egy-két hiba elegendő volt ahhoz, hogy a tapasztalt Novi Pazar-iak a maguk javára fordítsák a szettet. A második játszma közepén nem akármilyen labdamenetet láthatott a közönség, hiszen a játékszer több mint három percig nem érintette a parkettet. Annak ellenére, hogy a pontot a Novi Pazar-iak nyerték, a tárgyilagos hazai közönség vastapssal jutalmazta mindkét csapat játékosait. A harmadik szett hajrájában a Kék Galambok utolérték ellenfelüket, majd a vezetést is átvették (20:18). Sinđelić ász nyitása után játszmalabdához jutott a Spartacus, de Hamzagić egyenlített. A vendégek egészen a hetedik játszmalabdáig hárították a hazai próbálkozásokat, ekkor azonban Veselinović pontjával a szabadkai csapat szépített az eredményen. A negyedik szettben 17:14-es vendégelőnynél úgy tűnt, lassan véget ér a mérkőzés, ám a Spartacus előbb 20:20-ra egyenlített, majd 22:20-as előnyre tett szert, Sretenović rossz nyitása pedig azt jelentette, hogy a Spartacus kiegyenlítette a játszmák állását. Az ötödik játszma álomszerűen indult a hazaiak számára, hiszen három sáncot követően 3:0-ra vezettek a Kék Galambok, majd a játszma közepén már 11:7-es hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Ekkor azonban Hamzagić nyitásaival a vendégek zsinórban szerezték a pontokat, és pillanatok alatt a maguk javára fordították az eredményt (11:12). A hajrában Eremić még egyenlített, de Vukašinović pontja a vendégek számára mérkőzéslabdát jelentett, amelyet ki más, mint Hamzagić használt ki, és bejuttatta csapatát a döntőbe.

Szuperliga, rájátszás, férfiak, elődöntő: Spartacus–Novi Pazar 2:3 (összesítésben 0:3).