2024. április 26., péntek
VÁLASZTÁS 2018

Adatbázist készítettek a migránsokról

A Soros-szervezetek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kerítést és ezzel Magyarország és egész Európa biztonságát támadják – jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője hétfőn Röszkén.

Gulyás Gergely és Németh Szilárd sajtótájékoztatója a tranzitzónában (Fotó: MTI)

Gulyás Gergely és Németh Szilárd sajtótájékoztatója a tranzitzónában (Fotó: MTI)

Gulyás Gergely a Németh Szilárddal a röszkei tranzitzónában tett látogatást követően tartott sajtótájékoztatón elmondta, a Soros György támogatta szervezetek mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kerítés fennállását támadják és hatékonyságát megkérdőjelezzék.

Ma a határzár biztosítja az ország és Európa egészének védelmét. A választás tétje, hogy Magyarország és Európa a kerítés garantálta biztonsága megmaradhat-e – hangsúlyozta a politikus.

Németh Szilárd, az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke közölte, kiderült, hogy a Soros-szervezetek – hangfelvétellel igazoltan – humanitárius álarc mögé bújva arra használták a tranzitzónát, hogy adatbázist készítsenek az itt megfordult migránsokról.

A politikus emlékeztetett rá, 2015-ben a tranzitzónától néhány száz méterre zajlott le a röszkei átkelő ostroma, melyben Ahmed H. is részt vett. „Ezt a terrorizmusért elítélt embert a hazai baloldal, a nemzetközi Soros-szervezetek és Brüsszel is próbálják mentegetni” – mondta a politikus.

A bizottsági elnök úgy fogalmazott, a kormánypártok a magyar emberek kezébe helyezték a Stop Soros törvény elfogadásának lehetőségét. A választók döntenek arról, kiket szeretnének a parlamentben látni: akik megvédik az országot, nemzeti politikát folytatnak, vagy akik bevándorlóországgá tennék hazánkat.

Németh Szilárd leszögezte, Magyarország bebizonyította a világnak, a bevándorlás megállítható. Ebben a határ védelméhez élőerős, logisztikai és anyagi segítséget nyújtó visegrádi négyek mellett Szerbia és Macedónia is a szövetségesünk volt – mondta.

Ha Magyarország elfogadná – amit Brüsszel megpróbál ránk erőltetni –, hogy váljunk bevándorlóországgá, akkor az oktatásra és az egészségügyre nem jutna pénz – mondta a képviselő.