2024. április 26., péntek
VAJDSÁGI GAZDASÁGI KAMARA

Áru, rakomány vagy hulladék?

Negyedik ülését tartotta meg tegnap Újvidéken a Vajdasági Gazdasági Kamara veszélyes áru szállításával foglalkozó csoportja. A tanácskozáson elhangzott, hogy a legfőbb cél a veszélyes áru szállítására vonatkozó jogszabály egyszerűbbé, alkalmazhatóbbá és érthetőbbé tétele, vagyis nélkülözhetetlen, hogy a hazai törvények összhangban legyenek a Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodással (ADR).

Első lépésként a fogalmak észszerűsítését szorgalmazták a jelenlévők. A jelenlegi törvényben szereplő terminológia, vagyis az áru fogalmának használata nem felel meg a fogalmak jelentésével – hangzott el a tanácskozáson. A veszélyes áruféleségek szállítása ugyanis nem csupán termékeket, hanem hulladékot és különféle rakományokat foglal magába. A jelenlévők szerint a legnagyobb probléma, hogy Szerbiában még mindig nem terjedt el az a felfogás, miszerint a hulladék akár nyersanyagként is felhasználható. A pontatlan meghatározások és a definíciók hiánya miatt a vonatkozó törvény számos helyen hiányos – vélik az illetékesek. Mindez a megfelelő büntető rendelkezések megállapításakor jelent problémát.

A problémák között szerepel a veszélyes áruk szállításában részt vevő fizikai személyek, például a sofőr kötelezettségei, illetve az, hogy miként védi őket az erre vonatkozó törvény.

Nedeljko Tadić, a veszélyes áru szállításával foglalkozó szerbiai klaszter alelnöke elmondta, hogy a témát illetően az egyik sarkalatos pont a veszélyes áruk határátkelőkön történő szállítása. A jogszabály ezen pontja szintén túlságosan általános, nem egyértelműek a szubjektumok kötelezettségei. Hozzátette, hogy a veszélyes áruknak a határon túli szállítás alkalmával mindenképpen elsőbbségben kell részesülniük, várakozás nélkül.

A klaszter javaslatai között szerepelt a biztosítási kötelezettség is. Nincs olyan veszélyes áru, amely az élő anyagra és a környezetre nézve minden tekintetben teljesen veszélytelen volna. Ezért nélkülözhetetlen a biztosítási kötelezettség – hangzott el a tanácskozáson. A biztosítás a szállítás során bekövetkezett környezetszennyezési károk fedezésére vonatkozna.