2024. április 27., szombat

Radanović hatodik tornagyőzelme

Delpónak a Raonić elleni sikere a 400. ATP-győzelme (Fotó: Beta/AP)

Delpónak a Raonić elleni sikere a 400. ATP-győzelme (Fotó: Beta/AP)

Nem sokkal a tavaly májusban Himkiben aratott ITF-tornagyőzelme után Dejana Radanović a ranglistán felkapaszkodott a pályafutása legjobbját jelentő 246. helyre. Az újvidéki lány azután tíz hónapig serleg nélkül maradt, és 30 helyet rontott. Már a Fed-kupa tallinni zónatornáján látszott, hogy több van benne, amikor néhány szép győzelemmel rukkolt ki, tegnap pedig a japán Toyotában végre idei első, összesen 6. tornagyőzelmét is megszerezte, amivel már Aleksandra Krunić mögött, Ivana Jorovićot és Jelena Jankovićot megelőzve, fölényesen Szerbia kettes számú teniszezőnője. A serlegig vezető úton többek között a magyar Stollár Fanny ellen is nyert.

Az isztriai Porečban Valkusz Máté első, Heraklionban Jani Réka 21., Marko Tepavac pedig 14. tornagyőzelmét ünnepelte.

A kis tornákon négy magyar és három szerbiai jutott legalább elődöntőbe. Ennél többért szurkoltunk Fucsovics Mártonnak, de a nyíregyházi játékos Irvingben a négy között esett ki az olasz Matteo Berrettini ellen, mert nem használta ki a breaklabdáit.

Miamiban kedden a női, szerdán pedig a férfi 1000-es torna kezdődik, ahol egy kivétellel ugyanazok a szerbiai és magyar teniszezők lépnek fel, mint Indian Wellsben. Ott lesz Novak Đoković, Filip Krajinović, Viktor Troicki, Dušan Lajović, Fucsovics, Babos Tímea és Krunić, Györe László helyett viszont, a szervezők külön meghívójával, Miomir Kecmanović szerepelhet első ilyen magas rangú tornáján.

Indian Wellsben a férfiaknál a feltételezett kettős, Roger Federer és Juan Martín del Potro vívták tegnap késő este a döntőt, a nőknél viszont két 20 éves, az orosz Darija Kaszatkina és a japán Naomi Oszaka játszhattak a trófeáért.

Del Potro könnyen verte Miloš Raonićot – ez volt az argentin 400. ATP-győzelme –, Federer pedig búcsúzásra állt, de az elveszített első játszma után a másodikban 2:4-ről fordított a horvát Borna Ćorić ellen, a harmadikban pedig kétszer is ledolgozta a breakhátrányt.

Kaszatkina az elődöntőben az amerikai veterán Venus Williamset győzte le, vagyis zsinórban négy Grand Slam-bajnokot múlt felül (még Stephenst, Wozniackit és Kerbert), Oszaka pedig hihetetlen teljesítménnyel mindössze három játékot engedélyezett a világelső Simona Halepnek.

INDIAN WELLS. – A férfitorna negyeddöntőjében: Raonić–Querrey 7:5, 2:6, 6:3, Del Potro–Kohlschreiber 3:6, 6:3, 6:4, elődöntő: Federer–Ćorić 5:7, 6:4, 6:4, Del Potro–Raonić 6:2, 6:3. Nők, eldöntő: Oszaka–Halep 6:3, 6:0, Kaszatkina–V. Williams 4:6, 6:4, 7:5.

IRVING. – A challenger negyeddöntőjében: Fucsovics–Hriszohosz 6:3, 6:3, elődöntő: Berrettini–Fucsovics 6:3, 6:4.

SANTA MARGHERITA. – A futures negyeddöntőjében: Balázs–Horansky 6:3, 6:4, elődöntő: M. Cuevas–Balázs 7:6, 7:5.

POREČ. – A futures negyeddöntőjében: Valkusz–Viola 0:6, 6:2, 6:1, elődöntő: Valkusz–Jahn 6:2, 6:1, döntő: Valkusz–Dima 6:0, 6:3.

TOYOTA. – A női ITF-torna elődöntőjében: Radanović–Stollár 6:1, 1:6, 6:4, döntő: Radanović–Sebov 6:4, 3:6, 6:4.

HERAKLION. – A női ITF-torna elődöntőjében: Jani–Siedliska 6:3, 3:0 – feladás, döntő: Jani–Vicens 6:4, 7:5. Férfiak, negyeddöntő: Tepavac–Crepaldi 6:3, 6:2, elődöntő: Tepavac–Giacomini 6:3, 1:6, 6:4, döntő: Tepavac–Barrios 6:3, 7:5.

IRAPUATO. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Jakšić–M. Sanchez 6:1, 6:4, elődöntő: Kučová–Jakšić 6:1, 7:6.