2024. április 27., szombat
SAKK – VILÁGBAJNOKJELÖLTI DÖNTŐ

Mélyponton a volt kihívó

A Berlinben zajló torna 6. fordulójában két döntetlen született, és két parti is eldőlt, Mamedgyarov legyőzte Kramnyikot, az amerikai So pedig az örmény Aronjant. A kínai Ding partija Karjakin ellen mindössze 18 lépésben végződött döntetlennel, és a CaruanaGriscsuk is döntetlen lett. A verseny eddigi negatív meglepetése az orosz Karjakin játéka és eredménye, hiszen két éve ő lett a nyertese ennek a tornának, és játszhatott a norvég világbajnok Carlsennel a vb-címért.

A pillanatnyi sorrend: Caruana, Mamedgyarov 4-4, Kramnyik, Griscsuk, Din 3-3, So, Aronjan 2,5-2,5, Karjakin 2 pont.

Nađ Heđeši Balind Szabadka idei bajnoka

A tavankúti Nađ Heđeši Balind veretlenül, 8 ponttal egyedül végzett az élen Szabadka idei városbajnokságán, melyen 52-en vettek részt. Szép sikert ért el a szabadkai veterán Obrad Sirotanović FIDE-mester, aki a dobogó második fokán végzett, a tornyosi Nagy Attila mesterjelölt lett a harmadik, mindketten 7-7 pontot gyűjtöttek.

A végeredmény: Nađ Heđeši 8, Sirotanović, Nagy 7-7, Mészáros Béla, Avram Veso 6,5-6,5, Jovanović Milan, Ljubomir Vranić 6-6, Ivan Sedlak, Nikola Skenderović, Zdravko Stojanovski, Kósa Jenő, Nagy Zoltán, Tomik Lajos, Zlatko Engi 5,5-5,5 pont stb.