2024. április 27., szombat

Kecmanovićot ketten verik

Miomir Kecmanović tegnap a kínai Sencsenben idei 7. vereségét szenvedte el. A ranglistán szépen kapaszkodó szerbet a kilenc évvel idősebb horvát Viktor Galović győzte le. A jelek arra vallanak, hogy Kecmanović számára a horvát ugyanolyan megoldhatatlan rejtély, mint a tajvani Jason Jung. A hét vereségből ugyanis a 18 éves belgrádi teniszező hármat Jungtól, kettőt pedig Galovićtól szenvedett el. A legutóbbi hat tornáján a szerbiai csak egyszer nem futott össze e két játékos egyikével, közben pedig olyan jó nevű teniszezőket győzött le, mint Francis Tiafoe, Bjorn Fratangelo, Jordan Thompson és Marcel Granollers.

Szerbiai játékosok legyőzőjévé vált az amerikai veterán Tim Smyczek is, aki Indian Wellsben GyöreLászlót, az irvingi challenger rajtján pedig a nagykikindai Peđa Krstint múlta felül. Ugyanott sikeresnek mutatkozott a magyar Fucsovics Márton, aki nem bajlódott sokat a német Philipp Petzschnerrel, és a texasi torna 2. fordulójában a svéd EliasYmerrel játszik, akit még tizenéves korukban egy olaszországi futures tornán már legyőzött.

Indian Wellsben a férfi nyolcaddöntő meglepetésmentes volt, s a nyolcból csak három meccs sikerült szorosabbra. Borna Ćorić az amerikai Taylor Fritzet, KevinAnderson a spanyol Pablo Carrenót, Juan Martín del Potro pedig honfitársát, Leonard Mayert győzte le nagy csatában. Roger Federer mindkét játszmának a hajrájában, előbb 5:5-nél, majd a másodikban 4:4-nél nyerte el Jeremy Chardy adogatását, s már csak a koreai Hjeon Csung ellen kell győznie, hogy megvédje a ranglista első helyét. A negyeddöntőben még a Ćorić–Anderson, a Raonić–Querrey és a Del Potro–Kohlschreiber meccs lesz műsoron.

A női negyeddöntő első két találkozója csak papíron ígérkezett előre lefutottnak. A pályán a horvát Petra Martić a döntő játszmában 3:1-ről kapott ki a világelső SimonaHaleptől, a japán Naomi Oszaka pedig nagy sorozata folytatásaként a cseh Karolína Plíškovát is taccsra tette.

Említést érdemel még az újvidéki Dejana Radanović győzelme a japán Toyotában a lényegesen magasabban rangsorolt kanadai Bianca Andreescu ellen.