2024. május 8., szerda
RÖPLABDA

Elődöntős a Spartacus!

A Spartacus férficsapata hazai pályán megfordította a meccset, öt játszmában legyőzte az ópázovai Jedinstvót, és bejutott a Szuperliga rájátszásának elődöntőjébe, amelyben a kupagyőztes Novi Pazar lesz az ellenfele. A férfiaknál a címvédő Vojvodina már megtette az első lépést a döntő irányában, hisz az első meccsen felülmúlta a tavaly döntős C. zvezdát.

Szabadka: Spartacus–Jedinstvo 3:2 (20:25, 20:25, 25:19, 25:14, 15:10)

Sétaerdei sportcsarnok, 600 néző, vezette: Popović (Karlóca), Lékó (Újvidék).

Spartacus: Milović (libero), Arsenoski 1, Jungić 8, Veselinović 12, Peić (libero), Seizović, Eremić 16, Kovačević 4, Rajković 3, Kecman 18, Tumbas 3, Sinđelić 5.

Jedinstvo: Mladenović, Radivojević, Milić 5, Pešut 10, Radišić 2, Majstorović (libero), Milutinov 14, Bojičić, Micić 21, Paravinja, Roljić 16.

Bejutottak az elődöntőbe a Spartacus röplabdázói, miután a negyeddöntő harmadik mérkőzésén kétjátszmás hátrányból fordítva, drámai meccsen verték az ópázovai Jedinstvo együttesét. Az első két játszmát a vendégek nyerték, ekkor a hazaiak még nem tudtak komolyabban beleszólni a szettek alakulásába, és még a játékuk sem volt a megfelelő szinten. A harmadik játszma előtt a hazaiak mestere, Igor Žakić az addig cserepadon ülő játékosoknak adott alkalmat, ami eredményes húzásnak bizonyult. A Spartacus előbb 4:1-re, majd 10:6-ra is vezetett, mely előny a hajrára is megmaradt, és ezzel a szabadkaiak szépítettek az eredményen. A negyedik játszmában Sinđelić és Veselinović pontjaival hárompontos előnyre tettek szert a Kék Galambok, majd Rajković sáncával ez az előny öt pontra (11:6) nőtt. A vendégek legponterősebb játékosát, Micićet több alkalommal is megállította a szabadkai sánc, így az ópázovaiak szép lassan kedvüket vesztették, és jöhetett a mindent eldöntő játszma. A Spartacus kezdett jobban, előbb 4:2-re, majd 7:3-ra vezettek a hazaiak, ekkor egy kis hullámvölgy következett, és a vendégek 9:9-re egyenlítettek. Kecman pontjával és Sinđelić sáncával újra a közönség biztatását élvező szabadkaiak jutottak előnyhöz, majd újra Kecman és Eremić szerzett pontot. Milić hibája után már 14:9-es szabadkai előnyt mutatott az eredményjelző, és következhetett a mérkőzéslabda, melyből a másodikat Kecman használta ki, bejuttatva csapatát a legjobb négy közé. A döntőbe jutásért a Spartacus a Novi Pazarral mérkőzik, az első két meccset a Pendik sportközpontban játsszák pénteken, illetve hétfőn.