2024. április 27., szombat

Újvidék egyre népszerűbb a külföldiek körében

Az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet az év eleje óta több külföldi turisztikai kiállításon szerepelt, többek között Stuttgartban, Pozsonyban és Londonban mutatták be városunk idegenforgalmi kínálatát. A városi idegenforgalmi szervezet igen sok turisztikai vásáron vesz részt, hogy minél több helyen megismertethessék Újvidék idegenforgalmi kínálatát.

Az idén tovább nőtt a városunkba látogató turisták száma. Újvidék egyre népszerűbb a külföldiek körében. A számos tematikus rendezvény jelentősen hozzájárul a mutatók növekedéséhez, ilyen volt nemrégiben a Szerelemfesztivál is (Dávid Csilla felvétele)

Az idén tovább nőtt a városunkba látogató turisták száma. Újvidék egyre népszerűbb a külföldiek körében. A számos tematikus rendezvény jelentősen hozzájárul a mutatók növekedéséhez, ilyen volt nemrégiben a Szerelemfesztivál is (Dávid Csilla felvétele)

Branislav Knežević, az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet igazgatója elmondta, növekvő tendenciát mutat a külföldiek érdeklődése Újvidék iránt, főként azóta, hogy a város elnyerte az Európa Ifjúsági Fővárosa címet.

– Újvidék már huzamosabb ideje szerepel az ismertebb külföldi idegenforgalmi szervezetek kínálatában. Elégedettek vagyunk a Téli varázslat rendezvénysorozat programjával és megvalósításával, amely tavaly novembertől decemberig tartott. Az volt a célja, hogy minél több turistát és érdeklődőt vonzzon a karácsonyi és az újévi ünnepek idején is. Nagyban folyik a Nyár Újvidéken elnevezésű rendezvénysorozat előkészítése, valamint az Európa Ifjúsági Fővárosa 2019 rendezvénysorozaté is, az előzetes bemutatók prezentálása – magyarázta Knežević.

Az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet új, ismertető füzeteket, térképeket, különleges kiadványokat készített a külföldi és hazai turistáknak egyaránt. A hivatalos adatokra támaszkodva a Dnevnik napilap beszámol arról, hogy a tartományi székvárosban januárban 10 százalékkal több turista tartózkodott, mint tavaly ilyenkor, és 23 százalékkal többen éjszakáztak a városban tavaly januárhoz képest.

– Huszonöt újvidéki szálloda és vendéglátóipari létesítmény adatai alapján jutottunk ezekhez a kecsegtető adatokhoz. A legtöbben Szerbiából, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, Szlovéniából, Romániából, Montenegróból, Macedóniából, Kínából, Németországból és Magyarországról látogatták meg a tartományi székvárost – mondta Tihana Putin, az Újvidéki Idegenforgalmi Szervezet sajtószóvivője.

Az utóbbi 5 évben Újvidéken folyamatosan nőtt a városba látogató turisták száma, összességében nézve a legtöbben Kínából, az Egyesült Államokból és Ausztráliából érkeztek. A turisták körében igen népszerűek az Újvidékről szervezett kirándulások a Fruška gorára, Csenejre, Kabolba, Lédincére, Begecsre és Futakra. A tavaszi időszakban a külföldiek előnyben részesítik a Duna közelében szervezett aktivitásokat, ilyenek például a különféle csárdák gasztronómiai kínálatai, de szeretik a tanyákat és a borozókat is.