2024. április 27., szombat

„Ne higgyenek a sarlatánoknak!”

A kanyarójárvány hatodik áldozata egy négyéves niši kisfiú
Ana Brnabić miniszterelnök (Fotó: Beta)

Ana Brnabić miniszterelnök (Fotó: Beta)

A tavaly októberben kezdődő kanyarójárvány hatodik halálos áldozatát követően Ana Brnabić, miniszterelnök a polgárok lelkiismeretére próbált hatni, arra kérvén őket, hogy a védőoltással történő immunizáció és a hasonló témák tekintetében ne a sarlatánoknak higgyenek, hanem az orvosoknak és a szakmának. A kanyarójárvány azért ölthetett ekkora méreteket, mert az emberek azoknak a tanácsát fogadták meg, akiknek semmi közük az orvostudományhoz, nyomatékosította a kormányfő.

Ana Brnabić szavai szerint fokozatosan növekszik a kanyaró ellenes vakcinával védett gyermekek aránya, ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy minderre sor sem került volna, ha a szülők elfogadták volna az orvostudomány vívmányait.

A kanyaró hatodik halálos áldozata egy négyéves niši kisfiú. A gyermek a kanyaró szövődményeként fellépő tüdőgyulladás következtében halt meg.

Tavaly október eleje óta a tegnapi nappal bezárólag 2896 személy betegedett meg kanyaróban. Egy héttel korábban még 2473 megbetegedést tartottak nyilván.