2024. április 27., szombat

Ismét van tanítás a Műszaki Iskolában

Véget értek az óbecsei Műszaki Iskola felújítási munkálatai, így csaknem 500 diák több hónap után hétfőtől ismét a saját tantermében tanulhat.

Az iskola az elmúlt hetek alatt új világítást és jelzőrendszert kapott, amit teljes egészében a tartományi oktatási titkárság finanszírozott. A beruházás értéke 5,7 millió dinár.
Svetlana Tašković igazgatónő elmondása szerint az elavult elektromos hálózat már a diákok és a tanárok biztonságát is veszélyeztette az iskolában. A szakemberek becslése szerint az új energetikai rendszernek köszönhetően az iskola villanyszámlája 20-30 százalékkal csökkenthető. Korábban az alállomás felújításával a fűtési költségeket is jelentősen le tudták faragni, a közeljövőben pedig az ablakok és a tetőszerkezet felújítására is szeretnének egy-egy projektumot kidolgozni.
A több mint 130 éves tanintézmény műemlékvédelem alatt áll, ezért a munkálatokat a Tartományi Műemlékvédelmi Intézet is felügyelte. A munkálatok kivitelezőjét közbeszerzési eljárással választották ki, amelyre egyetlen pályázó, az újvidéki Evropa elektro által vezetett cégcsoport jelentkezett.