2024. április 26., péntek

Szövetségben az olvasókkal

Óbecsén vendégeskedett a Magyar Szó

Magyar Szó- és Magvető-élőújságot tartottunk csütörtökön este Óbecsén a Than Emlékházban. Az egybegyűlteket az est házigazdája Gilvázi István, a Than Értelmiségi Kör Alkotók és Újítók Szakcsoportjának tagja, a Magvető tiszteletdíjas munkatársa köszöntötte. Varjú Márta, lapunk főszerkesztője bemutatta a napilapot és a kiadványokat, valamint a közönségtalálkozó fontosságáról is beszélt.

Az élőújságon megvitatták a a legaktuálisabb mezőgazdasággal kapcsolatos kérdéseket is (Ótos András felvétele)

Az élőújságon megvitatták a a legaktuálisabb mezőgazdasággal kapcsolatos kérdéseket is (Ótos András felvétele)

– Fontosnak tartom bejárni a vajdasági településeket. Bemutatkozunk, megismernek bennünket az olvasók és ezáltal kapcsolatot teremtünk velük. Elmondják mit szeretnének a lapban olvasni, meghallgatjuk véleményüket. Mi elmondjuk, hogyan készül az újság, és így egy szövetség alakul ki közöttünk – hangsúlyozta a főszerkesztő.

Varga Attila, a mezőgazdasági mellékletünk szerkesztője és vendégei, Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes, Fremond Árpád köztársasági parlamenti képviselő és Molnár Viktor, a Tartományi Mezőgazdaság-fejlesztési Alap igazgatóhelyettese a legaktuálisabb mezőgazdasággal kapcsolatos kérdéseket vitatták meg. Szó esett az aktuális pályázatokról és a vissza nem térítendő támogatásokról is. A jelenlevőknek alkalmuk adódott kérdéseket feltenni a szakembereknek. A műsor MagyarZó Pistike meséivel zárult, akit Molnár Zoltán színművész személyesít meg. Az élőújságot követően megkérdeztük az óbecsei közönséget, lapunk olvasóit, mi a véleményük az újságról, a mellékletekről, a kiadványokról.

– Rendszeres olvasója vagyok a Magyar Szónak. A Magvető melléklet különösen fontos számomra a szakmám miatt. Valós információkat és hasznos témákat tartalmaz. A vajdasági magyarokra vonatkozó cikkeket különösen fontosnak tartom. Szerintem többet kell foglalkozni a fiatal termelőkkel, akik a korszerű lehetőségeket után kutatnak – mondta Faragó Enikő, a Vajdasági Agráregyesületek Szövetsége által foglalkoztatott óbecsei falugazdász.

Az óbecsei gazdák körében igen kedvelt a Magvető mezőgazdasági melléklet.

– Én főleg a Magvetőt olvasgatom, kedvelem a benne megjelenő riportokat. Férjem az anyalapot és a mellékleteket is elejétől végig átolvassa – mondta Kiss Verona.

– Átolvasom az egész újságot, a politikát, a sportot, de főleg a gazdasági témák érdekelnek. A Magvető mellékletet kimondottan szeretem olvasgatni, hiszen részben én is mezőgazdasággal foglalkozom – hangsúlyozta Horvát László.

– Kimondottam a Magvető végett vásárolom a keddi Magyar Szót. Pozitív véleményem van a mellékletről, a szerkesztő kommentárját őszintesége miatt nagyon kedvelem. Nem hiányolok semmit az újságból – mondta Pece Norbert.

Telt ház fogadta a Magyar Szó élőújságját (Ótos András felvétele)

Telt ház fogadta a Magyar Szó élőújságját (Ótos András felvétele)

A Naptár kiadványt is szeretik az óbecsei olvasók.

– Rendszeresen olvasom és szeretem a Magyar Szót, sok jó dolog van benne és elégedett vagyok a lappal. A Naptár kiadványt is rendszeresen megvásároljuk, ez szinte már családi hagyomány nálunk – vallotta Kovács János.

Apáról fiára száll a Magyar Szó olvasásának hagyománya az óbecseieknél.

– Előfizetők vagyunk a lapra, ezzel is hozzájárulunk a magyar közösség fenntartásához. Még a nagyszüleim olvasták az újságot, majd a szüleim és most én is. Aktuális témákról írnak, és ezért is érdemes megvásárolni az újságot – hangsúlyozta Blazsanik Kristóf.

A jövő héten folytatjuk élőújság-sorozatunkat. Március 1-jén, csütörtökön 18 órakor Pacséron az Inkubátor ház vállalkozók termében sorsolással egybekötött élőújságot tartunk, ugyanis akkor sorsoljuk ki a Naptár 2018 kiadvány nyereményjátékának nyertesét, aki egy 32”-es, modern Samsung tévékészülékkel lesz gazdagabb. Az eseményen jelen lesz Varjú Márta főszerkesztő, Nagy Magdolna, a Naptár 2018 szerkesztője, Varga Attila, a mezőgazdasági melléklet szerkesztője. valamint vendégei, Ótott Róbert tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes és Fremond Árpád köztársasági parlamenti képviselő. Az élőújságon napilapunk és a Magvető melléklet mellett, bemutatjuk kiadványainkat a Szórványlétben I. és II. riportkötetet, a Naptár 2018. és a Menedékben című kiadványt, valamint a Tigrislélek című novellaantológiát, amelyek a helyszínen megvásárolhatók lesznek.