2024. május 8., szerda

A viszkis rabló Kishegyesre látogat

A Vajdasági Vándormozi vasárnapi filmvetítésén közönségtalálkozó is lesz

A Vajdasági Vándormozi a Kincsem című romantikus történelmi témájú film vetítését követően februárban Antal Nimród A Viszkis című magyar akciófilmjét mutatja be Vajdaság-szerte.

A film Ambrus Attiláról, vagyis a „legendás” viszkis rablóról szól. A Vajdasági Vándormozi Kishegyesen február 25-én, vasárnap a színházteremben közönségtalálkozóval egybekötött vetítésre kerül sor. Mint ismeretes, a Kincsem című filmet elsőként Kishegyesen vetítették le a Vajdaságban, és ezért a belépő akkor ingyenes volt az érdeklődők számára. Ezúttal 400 dinárért lehet jegyet váltani. Jegyek kaphatók minden munkanapon a kishegyesi CMH irodában Patyerek Csabánál, illetve foglalható a következő elérhetőségek egyikén: 063/761-41-18, patyerek@gmail.com.

Antal Nimród filmje, A Viszkis két hónappal a magyarországi mozikba kerülése után átlépte a 300 ezres nézőszámot, így rövid időn belül 2017 egyik legsikeresebb magyar produkciójává vált és nézettségben ma már a Kincsem babérjaira tör. Az Ambrus Attila életét feldolgozó akcióthrillert február 2-án Vajdaságban is bemutatta a Vándormozi. Február 25-én közönségtalálkozóval egybekötött filmvetítésre kerül sor Kishegyesen, melyen maga a „viszkis rabló”, Ambrus Attila lesz A Vajdasági Vándormozi vendége.

A 2017-ben forgatott magyar akciófilm, 126 perces és 16 éven aluliak számára nem ajánlott. Ambrus Attila – akit a filmben Szalay Bence alakít – félárván nő fel. Zűrös kamaszkort és javítóintézeti éveket hagyva maga mögött, Erdélyből kalandos körülmények között Magyarországra szökik. Egy hokicsapat kapusa és szertárosa lesz, de szerényen él. Ekkor jön rá, miben jó igazán. Vakmerő, gyors és alapos. Ezekkel a tulajdonságokkal élve, sorra fosztja ki a postákat, bankokat, utazási irodákat. Egyre nagyobbakat kaszál, egyre éhesebb a sikerre, egyre többet akar. Utolsó balhéja kudarcba fullad, és végül az őt makacsul üldöző nyomozó kezei közé kerül. Kettejük játszmája azonban ezzel még nem ér véget… A film valós események alapján készült.

A február 25-ei kishegyesi program: 18.00–19.00 óra között megtekinthetők és megvásárolhatók Ambrus Attila kerámiái és könyvei a Művelődési Ház előcsarnokában.

19.00–21.00 óra: filmvetítés a moziteremben: A Viszkis című film rendezője és forgatókönyvírója, Antal Nimród, operatőre, Péter Szatmári. Szereplők: Csuja Imre, Csőre Gábor, Klem Viktor, Ifj. Vidnyánszky Attila, Schneider Zoltán, Oszter Sándor, Szalay Bence.

21.00–22.00 óra: közönségtalálkozó és dedikálás (A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a közönségtalálkozó zártkörű, csak az vehet részt rajta, aki jegyet váltott a vetítésre.)