2024. április 26., péntek
NAGYBECSKEREK

Meddig kell várni a kerülőútra?

Hosszú idő után Nagybecskerek város idei költségvetésében határozták meg az első összeget a kerülőút építésére. Húszmillió dinárról van szó, ami a Vajdasági Szociáldemokrata Liga szerint annyira kevés, hogy inkább az építkezési szándék látszatát hivatott mutatni, mintsem azt, hogy tényleges munkálatok lennének kilátásban.

Csak ígérgetik a kerülőutat (Fotó: Kecskés István)

Csak ígérgetik a kerülőutat (Fotó: Kecskés István)

Pedig a nagybecskereki körgyűrű építése már 1991-ben megkezdődött. Eddig ötmillió eurót költöttek el rá, a munka befejezéséhez ennek még legalább a kétszeresére lesz szükség. Hét kilométer utat kellene megépíteni, valamint egy felüljárót és egy Bégán átívelő hidat a régi szőnyeggyárnál.
A munkálatok késlekedését a haladók által irányított önkormányzatban sokáig azzal magyarázták, hogy a tartományi illetékesektől nem kapták meg idejében a szükséges engedélyeket. Meg persze a rávalót sem. A tartományi hatalomváltás után sem történt azonban lényeges változás. Közben az is elhangzott, hogy csaknem kétszáz milliós támogatást kap a Béga menti város a köztársaságtól.
Voltak olyan ígéretek is, hogy 2016-ig elkészül a város körgyűrűje, de ebből nem lett semmi. Mind a mai napig azonban egyetlen méter sem épült meg a kerülőútból, a nyergesvontatók pedig továbbra is a várost átszelő főúton dübörögnek, megbolygatva a városban élők nyugalmát.
Az ellenzéki párt a polgárok nevében világos választ kér arra a kérdésre, hogy mi okozza a késlekedést és azt, hogy az elmúlt hat év alatt nem léptek el attól, amit a korábbi hatalomtól örököltek.