2024. április 27., szombat

Nem kell a Jugoremedija

Február 19-ére volt bejelentve a csődeljárás alatt álló nagybecskereki Jugoremedija gyógyszergyár árverezése, de időnap előtt le kellett azt mondani.

Nem könnyű gazdát találni (Fotó: Kecskés István)

Nem könnyű gazdát találni (Fotó: Kecskés István)

Ugyanis február 12-éig egyetlen érdeklődő se vette meg az eladási dokumentációt és nem fizette be a törvénybe szabott letétet.
Meg kell majd várni, hogy leteljen a határidő, sikertelenné nyilvánítani a február 19-ei árverezést, hogy utána Radovan Savić csődeljárási igazgató újabb árverezést hirdethessen meg. Hogy milyen feltételek mellett, az majd az adott pillanatban dől el. Ugyanis az elsősorban attól függ, hogy időközben a gyár korábbi bérlője visszaadja-e a gyárat megillető gyógyszergyártási szabadalmakat, amit ideiglenesen használt, de most csak bizonyos feltételek mellett hajlandó visszaadni.
A Jugoremedija érdeke, hogy mielőbb új tulajdonosra találjon, mert csak az ad esélyt arra, hogy újrainduljon a gyógyszergyártás Nagybecskereken. Viszont már másodszor kellett elhalasztani az árverezést.
A Jugoremedijában 2012-ben indult csődeljárás, 2016 óta pedig felszámolás alatt áll. Jogi személyként próbálnak most új tulajdonost találni. A vagyonukat valamivel több mint 32 millió euróra becsülték.