2024. április 27., szombat

Temerini hírek

Ma, február 9-én 19 órakor a Művelődési Központ kiállítótermében megnyílik Dimitrije Kolarević Járekon élő akadémiai festő akvarellképeinek kiállítása. A kiállítást művésztársa, Viktor Zubko nyitja meg. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

****

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

Temerin központja (Góbor Béla felvétele)

Vasárnap, február 11-én, a Lourdes-i jelenés ünnepén, a betegek nemzetközi világnapján van Temerinben a Lourdes-i Boldogasszony tiszteletére épített millenniumi emléktemplom búcsúja. Ünnepi szentmise 17 órakor, betegek kenetének kiosztása, gyertyás körmenet, harangjáték, agapé. Az ünnepi szónok ft. Zsúnyi Tibor Bácskertesről. Az idén is sok vidéki vendéget várnak. Megvendégelésükről a telepi hívek gondoskodnak. Minden kedves Mária tisztelőt szeretettel várnak.

****

A hagyományos, farsangi felvonulást is vasárnap tartják a város központi utcáiban. Gyülekező a piactéren 13 órakor, a jelmezes felvonulás 14 órakor indul. Útirány: piactér, Petőfi Sándor utca, Újvidéki utca, Kossuth Lajos utca, Nikola Pašić utca, majd vissza a Petőfi Sándor utcán át a színpadig. Kísér a TEFU fúvószenekar. 15 órakor kulturális műsor bőgőtemetéssel, játékos vetélkedőkkel. A menetben résztvevőket forralt bor, tea és fánk várja! Kérik a farsangolókat, hogy készítsenek maguknak vidám álarcot, öltözzenek jelmezbe. A szervező Pásztor Éva és az I. Helyi Közösség.

****

A temerini községi tanács pályázatot írt ki művelődési rendezvények társfinanszírozására, amelyeket a törvénnyel összhangban művelődési tevékenységgel foglalkozó egyesületek szerveznek. A rendelkezésre álló forrásokat a községi költségvetésről szóló határozatban állapították meg 2.330.000 dináros összegben.

Ugyancsak a községi tanács írta ki a pályázatot az egész évben folyó amatőr művelődési tevékenység társfinanszírozására, művelődési egyesületek számára. A támogatásként kiosztható összeg 2,7 millió dinár. Mindkét esetben a község területén működő művelődési tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek pályázhatnak. Pályázni március 5-éig lehet a község honlapján található formanyomtatvány kitöltésével.