2024. április 19., péntek

Vándorkiállítás Magyarkanizsán

Három szabadkai festőnő munkáiból nyílt kiállítás a hétvégén a magyarkanizsai Dobó Tihamér Képtárban. Josipa Križanović, Divna Lulić Jovčić és Király Elvira hozták el alkotásaikat. Mint mondták, a közös bennük a művészet, azon belül a festészet iránti rajongás. Három különböző stílus, mégis megannyi egyedi közös vonás rejtőzik bennük.

Fotó: Puskás Károly

Fotó: Puskás Károly

– A művészet iránti hódolat, a festészet iránti szeretet, hála istennek, mindhármunkat összeköt, és a művészetnek köszönhetjük, hogy megismerkedtünk – mondta Király Elvira köszöntőjében.

A Vajdasági Képzőművészeti Kör sorra hozza el az alkotókat a városba, hogy széles közönség előtt megmutatkozhassanak. Kenyeres Ivánka, a kör vezetője most a szabadkai hölgyek képeit tárta elénk.

Josipa Križanović olajjal fest, egy igazi lokálpatrióta, aki a vajdasági napsütötte búzatáblákat, zöldellő mezőket, lankákat, hófödte szántókat adja vissza képein.

Divna Lulić Jovčić a pasztell technika mestere. Alkotásai híven tükrözik a lovak iránti szeretetét. Csendéletei a régmúlt időket ébresztik föl a nézőközönségben, stílusában nyugodt összhang van jelen.

Király Elvira akvarell és akril technikát használ, azt vallja magáról, hogy egy nyughatatlan lélek, aki állandóan keresi az újabb kihívásokat. Festményei a szabadon szárnyalni és alkotni stílust tükrözik. A pipacsokat talán ő festi meg legszebben a környékben.

A festmények február 17-éig tekinthetők meg.