2024. április 27., szombat

Szakorvosi vizsgálatok civileknek

A civil lakosság körében tartottak orvosi vizsgálatokat a katonaorvosok – Aleksandar Vulin védelmi miniszter elmondta, hogy a jövőben is folytatódik az egészségügyi akció – Tekintettel az ór

Óriási érdeklődés nyilvánult meg Topolyán szombaton délelőtt a helyi kaszárnyában megtartott egészségügyi nap iránt. Csaknem kétszáz polgár már hét közben, előre bejelentkezett a vizsgálatokra, de a szakorvosok azokat is fogadták, akik csak később értesültek erről a lehetőségről.

– Két kardiológus, egy urológus, egy dermatológus, egy belgyógyász, egy neurológus és egy tüdőgyógyász szakorvossal érkeztünk Topolyára – nyilatkozta Bratoljub Brklja, a péterváradi Katonakórház igazgatója – Már a reggeli órákban majd kétszázötven polgár jelent meg a kaszárnya orvosi rendelőjében, de várhatóan még többen érkeznek. Laboratóriumunkban elsősorban vércukor- és vérzsírszintmérést végzünk, tekintettel a vidék jellegzetes egészségügyi problémáira.

A védelmi miniszter személyesen is meggyőződött az akció menetéről

A védelmi miniszter személyesen is meggyőződött az akció menetéről

A szakvizsgálatokról, az egészségügyi akció menetéről Aleksandar Vulin szerb védelmi miniszter a helyszínen személyesen is meggyőződhetett.

– A védelmi minisztérium akciója során orvosaink már több tízezer lakost vizsgáltak meg, függetlenül attól, hogy katonák vagy civilek voltak, és hogy van-e érvényes egészségügyi biztosításuk – hallottuk a rögtönzött sajtótájékoztatóján – Ezekkel az akciókkal szeretnénk bemutatni a lakosságnak, hogy milyen komoly és tettre kész szakemberekkel rendelkezünk, hogy a katonai célokra befektetett pénz jó helyre kerül, és meg is térül. Az országos akciók sikereit látván úgy döntöttünk, folytatjuk ezt a kezdeményezést, hogy még több helyre eljussanak szakorvosaink.

Az akció szervezésében jelentős segítséget nyújtottak a Vöröskereszt topolyai szervezetének önkéntesei, élükön Lestár Tiborral.

– Már hét közben nagy volt az érdeklődés a vizsgálatok iránt – tudtuk meg tőle. – Az akció sikerére való tekintettel, ígéretet kaptunk a katonaorvosoktól, hogy hamarosan újabb ilyen egészségügyi napot szerveznek Topolyán, de az időpontot még nem egyeztették.